Ordu'da Yaban Hayvanları İçin Yem Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Ordu'da Yaban Hayvanları İçin Yem Bırakıldı

Ordu\'da Yaban Hayvanları İçin Yem Bırakıldı

Ordu'da ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya 11,5 ton yem bırakıldı.

17.01.2015 10:08  Güncelleme: 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya 11.5 ton yem bırakıldı.

Ordu'nun Ulubey İlçesi'ne bağlı Sayacabaşı mevkiinde Kurşunçal ormanlarında Milli Parklar Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yem bırakma programına Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ulubey İlçe Kaymakamı Emrullah Temizkan, Milli Parklar Samsun Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, Milli Parklar Ordu Şube Müdürü İshak Yılmaz, Orman İşletme Müdürü Sedat Kaygısızcan ve Milli Parklar çalışanları katıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yaban hayvanlarının olumsuz kış şartlarında açlığa bağlı ölümlerinin önüne geçmek, besin zinciri halkasını korumak yırtıcı ve insanlara zarar verecek yaban hayvanlarını yerleşim yerlerinden uzak tutmak, ağır kış şartlarının yaban hayatına olumsuz etkilerini en aza indirmek maksadıyla hazırlanan yaban hayatı destek planları programında yemleme çalışmaları yapıldı.

Doğaya 1.5 ton yem bırakıldığını belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Yoğun kar yağışı bölgemizde özellikle rakımı 500 metrenin üzerindeki tepelerde çok fazla kar yığıntılarına yol açtı. Bu nedenle buralarda yaşayan ve yoğun kar yağışı dolayısıyla yiyecek bulmakta zorlanan yabani hayvanlarımız için yemleme çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Biz doğaya yem bırakma programını, doğada aç kalan hayvanlara karşı insanların dikkatini çekmek için yaptık" dedi.

Doğadaki canlılara yardım edilmesi gerektiğini de vurgulayan Vali Balkanlıoğlu şunları söyledi:

"Eline tüfeği alan dağlara çıkıyor. Buradaki hayvanları öldürülebilir canlılar olarak görüyorlar. Bu hayvanların da en az bizim kadar bu dünyada yaşamaya hakları var. Dolayısıyla bu canlılara yiyecek gözüyle bakmak yerine onlara yardım edilmesi gerektiği konusunda dikkat çekmek istedik. Herkes bizim yaptığımız yemleme çalışmasını yapabilir. Ormanda herhangi bir yere girip birkaç balya saman, birkaç çuval yem atılabilirse binlerce hayvanın hayatı kurtulabilir. Amacımız, kış şartları nedeniyle aç kalan yaban hayvanlara yardımcı olabilmek. Benim de evimde kedim var. Bu nedenle onların da can taşıdığını, acı çektiklerini canlı olarak şahit oluyorum. Onların da yaşam hakkının olduğunun bilincinde oluyorsunuz." - Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ordu'da Yaban Hayvanları İçin Yem Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement