Ordu Eğitim Kampanyalarında Sıra Atladı - Son Dakika
Yerel

Ordu Eğitim Kampanyalarında Sıra Atladı

Ordu Eğitim Kampanyalarında Sıra Atladı

Ordu'da yürütülen 'Ana-Kız Okuldayız', 'Ordu Okuyor', 'Eğitim Her Engeli Aşar' adlı eğitim kampanyaları ile 'Kentges', 'Okullar Hayat Olsun' projelerinin değerlendirildiği toplantı, Vali Yardımcısı Abdullah Demir başkanlığında gerçekleştirildi.

16.05.2012 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da yürütülen 'Ana-Kız Okuldayız', 'Ordu Okuyor', 'Eğitim Her Engeli Aşar' adlı eğitim kampanyaları ile 'Kentges', 'Okullar Hayat Olsun' projelerinin değerlendirildiği toplantı, Vali Yardımcısı Abdullah Demir başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Demiröz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Yazgı, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürleri katıldı. Vali Yardımcısı Abdullah Demir, bu yıl üçüncüsü yapılan toplantıda, 'Ana-Kız Okuldayız', 'Ordu Okuyor', 'Eğitim Her Engeli Aşar' kampanyaları ile 'Kentges' ve 'Okullar Hayat Olsun' projeleri ile ilgili çalışmaları değerlendirmek ve elde edilen sonuçları görmek amacıyla toplantının tertip edildiğini söyledi.

ORDU İKİ SIRA YÜKSELDİ

Değerlendirme toplantısında, 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyası ile ilgili bilgilendirmeyi Koordinatör Zafer Gümüş yaptı. Gümüş, Ordu'da, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 7 Mayıs 2012 itibarı ile Bin 255 kursta, 19 bin 224 kursiyerin okuma-yazma kurslarına alınarak 14 bin 76 kişinin okur-yazar yapıldığını belirtti. İlçelerde yürütülen çalışmalarla ilgili olarak da bilgi veren Gümüş, 8 Mart 2012 tarihinde yapılan değerlendirme toplantısından, 7 Mayıs 2012 tarihine kadar geçen süre içinde ilçelerin yaptığı çalışmalara göre İkizce İlçesi yüzde 47.32 oranla birinci, Gülyalı ilçesi yüzde 32.95 oranla ikinci, Kumru ilçesinin de yüzde 20.88 oranla üçüncü olduğunu, Türkiye genelinde ise kampanyanın başladığı 8 Eylül 2008 tarihinden 1 Mayıs 2012 tarihine kadarki süre içinde Ordu ilinde yapılan çalışma ile 33 bin 567 kişiye okuma-yazma öğretilerek yüzde 39.84 oranla bu ay iki sıra daha yükselerek 27. sıraya çıktığı bilgisini verdi.

'Ana-Kız Okuldayız' kampanyasının, 8 Mart 2012-7 Mayıs 2012 tarihleri arasındaki çalışmalarında birinci olan İkizce ilçesinin plaketini İlçe Milli Eğitim Müdürü Niyazi Yıldız ve İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Erdoğan'a Vali Yardımcısı Abdullah Demir, ikinci olan Gülyalı ilçesinin plaketini İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çulfaz ve İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kenan Set'e İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Demiröz, üçüncü olan Kumru İlçesinin plaketini ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Ütü ve İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Durmuş Sonkaya'ya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Yazgı verdi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordu Eğitim Kampanyalarında Sıra Atladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement