Ordu Fındıkta Zirai Don Tehlikesi Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Ordu Fındıkta Zirai Don Tehlikesi Sürüyor

Ordu Fındıkta Zirai Don Tehlikesi Sürüyor

Fındıkta zirai don tehlikesi sürüyor Nedim KOVAN/ODU, (DHA) - ALTINORDU Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, Türkiye'nin en önemli ihraç ürünleri arasında yer alan fındıkta, zirai don tehlikesinin halen devam ettiğine dikkat çekerek, Ordu'nun yüksek rakımlı 8 ilçesindeki fındık bahçelerinde kısmen don meydana geldiğini söyledi.

14.04.2015 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fındıkta zirai don tehlikesi sürüyor

Nedim KOVAN/ODU, (DHA) - ALTINORDU Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, Türkiye'nin en önemli ihraç ürünleri arasında yer alan fındıkta, zirai don tehlikesinin halen devam ettiğine dikkat çekerek, Ordu'nun yüksek rakımlı 8 ilçesindeki fındık bahçelerinde kısmen don meydana geldiğini söyledi.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt geçen yıl 30 Mart'ta Orta Karadeniz'de meydana gelen zirai don nedeniyle fındığın yandığını, bu nedenle ciddi ürün kaybı olduğunu hatırlattı. Bu yıl da Ordu'nun yüksek rakımlı 8 ilçesinde zirai don meydana geldiğini, havaların soğuk gitmesi nedeniyle don endişesinin halen sürdüğünü ve üreticinin tedirgin olduğunu belirten Cörüt, çiftçilerin bahçelerde ateş yakarak dumanlama yapmasını istedi.

Üreticilerin bahçelerde dumanlama yapmaları için SMS ve basın yoluyla uyarılarda bulunduklarını, zirai don meydana gelen ilçelerde de Tarım Danışmanları tarafından başlatılan çalışmaların sürdüğünü dile getiren Ziraat Odası Başkanı Cörüt, "Yükseklerde kardan dolayı don oluştu. Kısmi olarak ilçelerimizde fındıkta zarar var. Tespit yapıyoruz, hava iyi olunca zarar ortaya çıkacaktır. Üreticilerimize buradan sesleniyorum; dumanlama sistemiyle bahçelerini korusunlar. Çünkü şu anda havalar soğuk, yağışlı. Heran ne getireceği belli değil. Zaten geçen yıl 30 Mart'ta dondan dolayı fındık oluşmadı. İnşallah üreticilerimiz bu yıl fındığına sahip çıkar. Hava düzelince hasarın boyutu belli olacak, şu anda belli değil? dedi.

Havaların soğuk gitmesi ve Ziraat Odaları'nın uyarıları üzerine yüksek kesimlerde fındık üreticileri de bahçelerde ateş yakarak dumanlama çalışması yapıyor.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ordu Fındıkta Zirai Don Tehlikesi Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement