Ordu İl İstihdam Kurulu Toplandı - Son Dakika
Yerel

Ordu İl İstihdam Kurulu Toplandı

Ordu İl İstihdam Kurulu Toplandı

Vali Çiftçi: "Ordu Giresun Havalimanı açıldıktan sonra Ordu daha farklı olacak ve gelen turist sayısında büyük oranda artış olacaktır"

25.04.2014 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun nisan ayı toplantısı Vali Kenan Çiftçi başkanlığında yapıldı.

Valilik salonunda yapılan toplantıya, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Yıldırım, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, ODÜ Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Selçuk Balı, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Şube Müdürü Muammer Cin, İl Ticaret Müdürü Üzeyir Keskin, OTSO Başkanı Servet Şahin, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Felek, İşveren Konfederasyonu Temsilcisi Cemil Aydın, DOKA Ordu Yatırım Destek Ofisi yetkilisi Harun Göçer, Ordu Özürlüler Derneği Genel Başkanı İmdat Aktaş, Ordu Kadını Güçlendirme Derneği Başkan Yardımcısı Şaziye Ersoy katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Kenan Çiftçi, ihtiyaç duyulan her alanda İŞKUR aracılığıyla kurs verip, kişilerin eğitildiğini söyleyerek, ocak ayı İl İstihdam Kurulu toplantısında alınan kararlar ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Çiftçi, ocak ayı toplantısında istihdam garantisi olmayan özel projeler ve ilde ihtiyaç duyulan diğer mesleklerde kursların açılmasına karar verildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Özel projeler kapsamında 2 adet sürü yönetimi kursu ile İkizce ilçemizde ihtiyaç duyulan 1 adet elektrik tesisatçılığı kursu açılmıştır. Başka mesleklerde de kurslar açılacaktır. Ayrıca, Ünye Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi Müdürlüğünün Anadolu Ticaret Lisesi bünyesinde 2014-2015 öğretim yılından itibaren bilişim teknolojileri alanında bilgisayar teknik servisi dalı ve ulaştırma hizmetleri alanında ise lojistik dalı açılmasına Ünye Necati Vidinli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nde 2014-2015 öğretim yılında Anadolu Meslek Lisesi Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanının açılması konusunda karar alınmıştı."

Ordu'da gelişecek sektörlerin başında en önemli konunun turizm olduğuna dikkat çeken Vali Kenan Çiftçi, "Gelen turist açısından Ordu'yu komşu illerle kıyasladığımızda Trabzon'a gelen turist sayısının 2.5 milyon, Ordu'ya gelen turist sayısının ise 250 bin olduğunu görüyoruz. Ordu-Giresun Havalimanı açıldıktan sonra Ordu daha farklı olacak ve gelen turist sayısında büyük oranda artış olacaktır" şeklinde konuştu.

Doğal kaynakların sürdürülebilirliğini güvence altına alan, bunun yanı sıra yerel halkın ekonomik kalkınmasına destek olma imkanı sunan, sosyal ve kültürel bütünlükleri koruyup gözeten bir yaklaşım olan eko-turizmin önemine vurgu yapan Çiftçi, daha önce Fatsa Kabakdağı ve Ordu Kayabaşı Mahallesi'nde uygulanan eko-turizm projesinin Saraycık Mahallesi ile birlikte 3 yerde uygulandığını, özellikle mahallelerin turizme açılmasının önemli olduğunun altını çizdi.

Vali Kenan Çiftçi, toplantı sonunda Ordu'da daha fazla istihdam sağlanması ve işsizliğin azaltılması için yapılması gereken çalışmalarla ilgili toplantıya katılanların görüş ve önerilerini dinledi. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ordu İl İstihdam Kurulu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement