Ordu İşkur'un Başarısı - Son Dakika
Ekonomi

Ordu İşkur'un Başarısı

Ordu İşkur\'un Başarısı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Ordu İl Müdürlüğü, özel sektör alanında işe yerleştirme oranı bakımından Türkiye 13.sü oldu.

17.08.2015 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Ordu İl Müdürlüğü, özel sektör alanında işe yerleştirme oranı bakımından Türkiye 13.sü oldu.

İŞKUR Ordu İl Müdürü İsa Kaymak, 2015 yılı Ocak-Temmuz ayları arasında özel sektörden 6 bin 538 iş talebi alındığını, bunun karşılığında 4 bin 834 kişinin işe yerleştirildiğini belirtti. Kaymak, "Özel sektörün iş talebinin yüzde 75'ini karşıladık. Bu sonuçlar ile özel sektörde işe yerleştirme bakımından Türkiye genelinde 13. olduk. Ayrıca Ordu, Osmaniye, Edirne, Kırşehir, Tokat, Kırklareli, Bolu, Uşak, Çorum, Çanakkale, Adıyaman ve Düzce illerinin bulunduğu 5. Grup'ta, grup birincisi olduk" dedi.

İEP'YE BÜYÜK İLGİ

Kaymak, meslek deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilere iş deneyimi kazandırmak, işverenlerin işe alacakları kişileri iş yerinde belli bir süre gözlemleyerek ve eğitim vererek ayrıntılı bilgi sahibi olma ve işe alma konusunda karar verme imkanı sağlayacak olan ve bir süre önce başlatılan İşbaşı Eğitim Programı'na (İEP) bin 498 kişinin katıldığını kaydetti. Kaymak, "Katılımcı sayısı açısından Ordu ili, Türkiye 6.sı, yine aynı il gruplarında sayısal olarak birinci, oransal olarak ikinci durumdadır" diye konuştu. Kaymak, İEP'e katılan katılımcılara net günlük 34.48 TL ödeme yapıldığını, bunun da toplamda aylık net asgari ücrete denk bir rakam olduğunu ifade etti.

MESLEK KURSLARI TAMGAZ

Meslek kurslarının devam ettiğini kaydeden Kaymak, "Daha çok ilçelerde olmak üzere başta dikiş makinesi operatörü, çağrı merkezi operatörü, sıhhi tesisatı, elektrik tesisatçısı, girişimcilik temel eğitimi, aşçı yardımcılığı, hasta ve yaşlı bakım kursu, fındık bakımıyla ilgili kurslar, ahşap süsleme kursu gibi alanlarda 46 kurs açıldı. Yaklaşık Bin kişi bu kurslardan istifade etti. Kurslar yüzde 50 istihdam garantili olup, kursiyerlere günlük 20 TL katılım ücreti ödeniyor. Kursiyerlere ve İşbaşı Eğitim Programı katılımcılarına aynı zamanda genel sağlık sigortası, meslek hastalığı ve iş kazası primleri ödeniyor" ifadelerini kullandı.

Kaymak, halen Ordu il genelinde iş arayanların sayısının 15 bin 203 erkek, 12 bin 19 kadın olmak üzere 27 bin 222 olduğunu da sözlerine ekledi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ordu İşkur'un Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement