Ordu Karadeniz? - Son Dakika
Güncel

Ordu Karadeniz?

Ordu Karadeniz?

Karadeniz'de 6 PKK'lının öldürüldüğü operasyona Marmaris'te darbeci askerleri yakalayan tim de katıldıORDU'nun Mesudiye İlçesi'nde 6 PKK'lı teröristin ölü ele geçirildiği operasyona, geçici görevle Ordu'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı Marmaris'teki otele saldıran darbeci askerleri yakalayan İzmir Bornova Komando Tugayı'ndaki Jandarma Özel Harekat Timleri de (JÖH) katıldı.

01.10.2016 21:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadeniz'de 6 PKK'lının öldürüldüğü operasyona Marmaris'te darbeci askerleri yakalayan tim de katıldı

ORDU'nun Mesudiye İlçesi'nde 6 PKK'lı teröristin ölü ele geçirildiği operasyona, geçici görevle Ordu'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı Marmaris'teki otele saldıran darbeci askerleri yakalayan İzmir Bornova Komando Tugayı'ndaki Jandarma Özel Harekat Timleri de (JÖH) katıldı. İlçede coşkuyla karşılanan JÖH timleri bugün birliklerine uğurlandı.

Ordu'nun Mesudiye ile Sivas Koyulhisar sınır hattında 6 PKK'lının ölü ele geçirilmesinin ardından, Ordu-Sivas- Tokat ve Giresun hattında arazi arama-tarama çalışması başlatılırken, öldürülen teröristlerle ilgili bilgilerde ortaya çıkmaya başladı. Giresun kırsalından Ordu'nun Çambaşı Yaylasına geçerek buradan Mesudiye İlçesi'ne gelen 7 kişilik terörist grup 31 Temmuz'da Topçam bölgesinde ortaya çıktı.

Güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında Topçam'da çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Bölgede kaçan teröristlerin yakalanması için operasyonlar sürerken, aynı grup Gölköy'de kıstırıldı. 18 Ağustos'ta meydana gelen çatışmada örgütün Karadeniz'deki bombacısı, 'Delil Dersimi' kod adlı Tunceli nüfusuna kayıtlı Çağdaş Hasdemir öldürüldü. 6 kişilik grubun yakalanması içinde operasyonlar sürdürüldü.

Geçen Perşembe gecesi de 6 kişilik PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağlandı. İzmir'den Ordu'ya geçici görevle takviye olarak gelen Jandarma Özel Harekat Timleri de operasyonda yer aldı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı Marmaris'teki otele saldıran darbeci askerleri yakalayan İzmir Bornova Komando Tugayı'nda görevli JÖH timleri, Ordu'nun Gölköy İlçesi'nde konuşlanarak Fatsa ve Mesudiye komandolarıyla birlikte operasyona çıkarak, kaçan teröristlerin peşine düştü.

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte yaylalardan göçün hızlanmasını fırsat bilen teröristlerin, 2'şerli grup halinde 10'dan fazla yayla evine girerek erzak ve yaşam malzemesi çaldıkları, bazı geceleri de bu evlerde kaldıkları, peşlerindeki JÖH timleri ve komandolarca belirlendi.

KANDİL'LE TELSİZ BAĞLANTILARI ORTAYA ÇIKTI

Yayla evlerinden çaldıkları erzak ve yaşam malzemelerini kış üstlenmesi için, Ordu-Sivas kırsalında Kalınpınar yaylasında saklamaya çalışan grubu takibe alan Özel Harekat Timleri ve komandolar, Sivas'taki birliklerin de desteğiyle bir hafta önce bölgeyi ablukaya aldı. Kandil ile telsiz üzerinden sürekli bağlantı sağlayan grubun bölgede sıkıştırıldığı, güvenlik güçlerinin yoğun operasyonuna karşı hareket edemedikleri de telsiz konuşmalarına yansıdı.

Ordu-Tokat-Sivas ve Giresun kırsalında sürekli hareket halinde olan grubun, güvenlik güçlerinin yoğun operasyonu nedeniyle aynı güzergah ve yolu kullanmamaları konusunda Kandil'den telsizle uyarıldıkları da belirtildi.

KÖYLÜLERİN SİLAHLANIP DAĞLARDA TERÖRİST ARAMASI PKK'YI ÜRKÜTTÜ

Öldürülen PKK'lı grubun Giresun, Trabzon ve Ordu eylemlerinden sonra, Karadeniz halkının silahlanarak dağlarda ve ormanlık alanlarda mevzilenip, güvenlik güçlerine destek vermek için terörist araması nedeniyle bölgede rahat hareket edemedikleri, hareket halindeyken sürekli aynı güzergahı kullanmaları konusunda da zaman zaman telsizden Kandil'le tartıştıkları da ortaya çıktı. Çatışmadan kısa bir süre önce Kandil'in, yine telsiz üzerinden öldürülen gruba 'sürekli aynı yolu kullanmayın' uyarısında bulunduğu belirtildi.

Mesudiye-Koyulhisar sınırında öldürülen 6 PKK'lı terörist arasında örgütün sözde Zinar grubu sorumlusu 'Çekdar' kod adlı Ali Fırat Yaşar'ın da yer aldığı, diğer teröristlerin kimliğinin tespiti içinde çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

JÖH TİMLERİ GÖLKÖY'DE COŞKUYLA KARŞILANDI

Dün 6 teröristin öldürüldüğü çatışmanın ardından Mesudiye'den, Gölköy'e dönen Bornova JÖH timleri vatandaşların büyük coşkusuyla karşılandı. Vatandaşlar JÖH timleri için kurban keserken, operasyondan dönen askerlere alkışlarla büyük ilgi gösterdi. Bugün ise yine vatandaşlar geçici görevle geldikleri Gölköy'den, birliklerine dönen JÖH timlerini araçlarla uğurladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ordu Karadeniz? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi
    18:49 Adana'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi

    Adana'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Yarışmaya 57 öğrenci katıldı ve birincilik için ter döktü. Yarışmanın birincisi Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Bölge birincileri, İstanbul'da yapılacak olan büyük finale katılmaya hak kazandı.

  • Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı
    18:48 Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, iki ülke arasındaki ilişkilerin müttefiklik düzeyine çıkarılmasını öngören Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı imzaladı. Görüşmede, siyasi, ticari-ekonomik, sağlık, eğitim, kültürel ve insani alanlardaki ilişkilerin geliştirilmesi konuları ele alındı. Ayrıca, endüstriyel işbirliği, sınır aşan su kaynaklarının ortak kullanımı, ulaştırma ve transit taşımacılık alanlarında işbirliği ve ikili ticaret hacminin artırılması gibi konularda mutabık kalındı. İki cumhurbaşkanı arasında 30'a yakın anlaşma yapıldı.

  • Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı
    18:45 Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı

    Et ve Süt Kurumu (ESK), bugün itibarıyla et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı. Kıymanın kilogramı 229 TL'den 279 TL'ye; kuşbaşının kilogramı ise 259 TL'den 319 TL'ye yükseldi. Fiyat zamları internet sitesinde yer almasa da mağazalarda güncel fiyatla satılmaktadır.

  • Çanakkale'de Göçük Altında Hayatını Kaybeden 2 Kişinin Cenazesi Toprağa Verildi
    18:44 Çanakkale'de Göçük Altında Hayatını Kaybeden 2 Kişinin Cenazesi Toprağa Verildi

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde su kanalı açma çalışması sırasında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan'ın cenazeleri köye getirildi. Cenazeler, yapılan cenaze namazının ardından Kangırlı köyü mezarlığında defnedildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan kepçe operatörü ise jandarma tarafından tutuklandı.

  • Samsun'da motosiklet hırsızlığı şüphelisi yakalandı
    18:43 Samsun'da motosiklet hırsızlığı şüphelisi yakalandı

    Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nden çalınan motosikletin şüphelisi, polis tarafından gözaltına alındı. Hırsızlık Büro ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek şüphelinin eşkalini belirledi. Motosiklet, çekici ile yediemin otoparkına çekildi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti
    18:37 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti.

  • Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti
    18:31 Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde tarlada hayır çeşmesi için su kanalı açılırken meydana gelen toprak kayması sonucu Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan hayatını kaybetti. Cenaze töreni köy camiinde yapıldı.

  • Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu Şüphelileri Yakalandı
    18:29 Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu Şüphelileri Yakalandı

    Giresun'un Bulancak ilçesinde meydana gelen silahlı kuyumcu soygunuyla ilgili olarak yapılan yoğun çalışmalar sonucunda 3 şüpheli gözaltına alındı. Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, olayın şüphelilerinin yakalanmasında emeği geçen güvenlik güçlerine teşekkür ederek, Bulancak esnafına ve olayda yaralanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.


Advertisement