Ordu 'Kruvaziyer'i Tartışıyor - Son Dakika
Ekonomi

Ordu 'Kruvaziyer'i Tartışıyor

Ordu \'Kruvaziyer\'i Tartışıyor

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ufuk Ünal, geleceğini turizme bağlayan Ordu’nun, son yıllarda ivme ve cazibe kazanan kruvaziyer turizmine hazırlanması gerektiğini söyledi.

05.08.2014 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ufuk Ünal, geleceğini turizme bağlayan Ordu'nun, son yıllarda ivme ve cazibe kazanan kruvaziyer turizmine hazırlanması gerektiğini söyledi.

Ufuk Ünal yaptığı açıklamada, kruvaziyer turizminin dünya genelindeki kapasitesinin yaklaşık 22 milyon civarında olduğunu, bunun 2 milyon kadarının Türkiye'ye geldiğini belirtti. Karadeniz kıyılarında ise Trabzon, Samsun, Amasra ve Bartın limanlarının kruvaziyer gemilerine uygun hale getirildiğine dikkat çeken Ünal, Ordu ilinin de kruvaziyer turizminden pay alması gerektiğini vurgulayarak, "Karadeniz'de kruvaziyer turizmi planlamasına Ordu'yu da dahil etmeliyiz. Diğer Karadeniz kıyısındaki iller kruvaziyer turizminden faydalanırken Ordu'nun bundan geri kalması düşünülemez" dedi.

"KRUVAZİYER PASTASINDAN PAY ALMALIYIZ"

Ünal, şöyle konuştu: "Ordu bir deniz şehri olmasına rağmen denizi kullanamayan illerden bir tanesi. Karayolunu ve havayolunu her şehir kullanabilir ama denizi herkes kullanamaz. Bu sebeple artık denizimizi kullanmalıyız. Kruvaziyer turizmi dünyada çok ciddi bir ivme kazandı. Yaklaşık 22 milyon yolcu kruvaziyer ile yolculuk ve tatil yapıyor. Kruvaziyer sektörü son yıllarda güvenilir liman olarak Türkiye limanlarını, özellikle Akdeniz ve Karadeniz limanlarını planlamasına dahil etti. İstatistiklere bakıldığında Karadeniz limanlarında geçen yıllara oranla yüzde 50 civarında artış var. Trabzon'a tek seferde Bin yolcu getiren 40 kruvaziyer geliyorsa ve diğer Karadeniz limanları da bu pastadan pay alıyorsa Ordu'nun da artık bu pastadan pay almasının zamanı gelmiştir."

"KUMBAŞI LİMANI KRUVAZİYER LİMANINA DÖNÜŞTÜRÜLMELİDİR"

Kruvaziyer turizminin alt yapısı niteliğinde Boztepe, teleferik, yaylalar, kayak tesisi, Perşembe- Fatsa arasındaki doğal ve bozulmamış koy ve kıyıların bulunduğunu, ayrıca Botanik bahçesi, Çikolata Park gibi yatırımlarında çalışmalarına başlandığını belirten Ünal, "Ordu Ticaret ve Sanayi Odası olarak kruvaziyer turizmini Ordu'ya kazandırılması gerektiğine inanıyoruz. Bunun için kruvaziyer ve yat limanı projemiz var. Bununla ilgili çalışma, inceleme ve görüşmelerimizi yapıyoruz. Kumbaşı limanının genişletilerek kruvaziyer gemilerinin yanaşabileceği, yat limanı olarak kullanılabileceğini savunuyoruz. Unutulmamaladır ki, Ordu sadece tarım kaynaklarına bakarak ekonomik yönden gelişmesi beklenemez. Fındık iyi olursa o sene kazanıyoruz, kötü olursa batıyoruz. Bu sıkıntıları sürekli yaşamaktansa turizm sektöründeki cazibe kaynaklarını arttırmamız ve gelir kaynaklarını çoğaltmamız gerekiyor" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ordu 'Kruvaziyer'i Tartışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement