Ordu Limanı Halka Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Ordu Limanı Halka Açılıyor

Ordu Limanı Halka Açılıyor

Ordu Limanı, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nca Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

24.02.2015 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Limanı, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nca Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu imzalı karara göre, limanın bulunduğu alan, devir işlemlerinin ardından uygulanacak projeyle, seyir terasları, restoran ve gezinti alanları olarak halka açılacak.

VERİLEN SÖZLER BİR BİR TUTULUYOR

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, mahalli seçimlerde söz verdiği 7 mega projeden birini daha hayata geçiriyor. Özellikle kentleşmenin yoğun olduğu bölgelerde, kentsel dönüşüm, kıyı kenar ihlali yapan yapıların yıkılması gibi projelere hız veren Ordu Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Altınordu'da şehrin içerisinde kalan ve kullanılmayan Ordu Limanı'nı halkın kullanımına açıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi, mevcut iskeleyi yıkarak ve etrafında çevre düzenlemesi yaparak halkın rahatlıkla kullanımını sağlayacağı yeni bir projeyi hayata geçirecek.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU İMZALADI

Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek imzalı kararına göre, "TDİ'nin Ordu Limanı'ndaki faaliyetlerinin sona erdirilmesine, liman alanında bulunan her türlü malzeme, araç, gereç, demirbaş vb. taşınır malların TDİ tarafından boşaltılmasına ve söz konusu taşınırların TDİ tarafından değerlendirilmesine, TDİ'nin Liman alanında kullanmış olduğu taşınmazlar ve iskelenin, seyir terasları, restoran, gezinti alanları vb. günübirlik fonksiyonlar şeklinde düzenlenerek, halkın kullanımına açılması kaydıyla 4046 sayılı kanunun 2. Maddesinin (i) bendi çerçevesinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na biladevel devredilmesine, bu karar çerçevesinde TDİ ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında devir protokolü imzalanmasına karar verilmiştir" denildi.

BAŞKAN YILMAZ TEŞEKKÜR ETTİ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Mahalli seçimler öncesi verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Öncelikle vatandaşlarımızın daha müreffeh şehirlerde yaşamaları için projelerimizi hızlandırdık. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 6 Mart'ta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın İdris Güllüce'nin katılımıyla protokol imzalıyoruz. Yine kıyı kenar çizgisinin ihlal edildiği bölgelerde plajları halkın kullanımına açtık ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şimdi ise Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı ile Ordu Limanı Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Bu alanı da halkın kullanımına açacağız. Bu proje bizim seçim beyannamemizde 'Ordu Kıyı Düzenlemesi' şeklinde yer alıyordu. Ben Ordu Limanı'nın devri konusunda Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na, Bakanlarımıza ve emeği geçen herkese Ordulu hemşehrilerimiz adına teşekkürlerim sunarım" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement