Ordu'nun En Büyük Problemi "Ulaşım" - Son Dakika
Yerel

Ordu'nun En Büyük Problemi "Ulaşım"

Ordu\'nun En Büyük Problemi "Ulaşım"

AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, yapılan anketler sonucunda Ordu’nun en büyük sorununun “ulaşım” olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

10.01.2014 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, yapılan anketler sonucunda Ordu'nun en büyük sorununun "ulaşım" olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Yılmaz, kahvaltıda yaptığı konuşmada, "Çalışan Gazeteciler Günü'nüzü kutluyorum. Hepinize sağlık ve huzur içerisinde ailenizle birlikte güzel bir meslek eda etmenizi temenni ediyorum. Ordumuzda yıllardır beraber siyasetimizde bize destek olan değerli basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Ben sizleri mesai arkadaşı olarak görüyorum. Ordu'da her bir noktaya ulaşmak için göstermiş olduğunuz gayreti yürekten tebrik ediyorum. Ordu basınımız Ordu'da siyasetin önemli aktörlerinden bir tanesidir. İlimizin kalkınması için bu aşamaya kadar gösterdikleri performansta ortadır" dedi.

"EĞER BÜYÜKŞEHİR OLAMAMIŞ OLSAYDIK BÜYÜK BİR TREN KAÇMIŞ OLACAKTI"

Ordu'nun büyükşehir olmasının şehre büyük katkı sağlayacağını belirten Yılmaz, "Ordu artık büyükşehirdir. Türkiye'nin en büyük büyükşehri İstanbul, en küçük büyükşehri Ordu'dur. Ordu Türkiye'nin 81 ili içerisinde ilk 30 arasında değerlendirilme kategorisine girmiştir. İyi ki büyükşehir olmuşuz. Eğer büyükşehir olamamış olsaydık büyük bir tren kaçmış olacaktı. Zamanla bunu göreceksiniz. Bunun ekonomik getirileri olacak, Ordu'ya ticari ve yatırım getirileri olacak. İşe sadece hizmet yatırım psikolojisi ile bakmamızı özellikle 'büyük' sıfatının vermiş olduğu iç dünyamızda o gururu taşımanızı da tavsiye ediyorum. Bunun ne anlama geldiğini zamanla uygulamalarımız ile göstereceğiz. Bir yerel hükümet gibi, Ankara ile yazışma yapmadan, Ankara'dan bütçe beklemeden kendi iç dinamikleri ile kavrulan, ilçeleri ve mahalleleri ile kavrulan, ekonomik girdisini ve çıktısını kendi haliyle yapabilen bir il Ordu artık büyükşehirdir. Önümüzdeki hafta açıklayacağımız ilçe belediye başkan adaylarımız ile birlikte kolektif bir çalışma için sizleri bizleri takip etmeye davet ediyorum" diye konuştu.

"ULAŞIM SORUNU İLE İLGİLİ VAATLERİMİZ, PROJELERİMİZ ORTADA"

Yapılan anketlerde Ordu'nun büyük probleminin su ve ulaşım olduğunu ifade eden Enver Yılmaz, "Ordululara 15 günde bir defa 3 bin kişiye 'Ordu'nun en büyük sorunu nedir' diye sorduk. Ordu'nun en büyük sorununun ulaşım olduğunu söylediler. Ulaşım sorunu ile ilgili vaatlerimiz projelerimiz ortada ana arterleri yaptıktan sonra Orduyu şantiyeye çevireceğiz. Yüksek ilçelerimizde asfalt yapmayacağız, yüksek ilçelerimizde beton yol yapacağız, yeri geldiğinde sıcak asfalt yapacağız. Gölköy, Aybastı, Akkuş'a şantiye kuracağız mahalle yolları dahil ilk Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Ordu'nun bütün ara mahalle, ilçe bağlantı yollarını asfalt yapacağız. Ordu modern bir il olacaktır. Ordu'nun bir diğer problemi ise 'su' sorunudur. Su sorunun çözümü için Sayın Başbakanımızın Ordu ziyaretine kendisine 'Su sorunun çözümü için Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu'na talimat vermenizi bekliyorum' dedim. Sayın Başbakanımız, Sayın Bakanımızı çağırdı ve 'Enver beyin talebini yerine getireceksiniz' dedi. Veysel Eroğlu da bana söz verdi. O sözü sizlerle paylaşıyorum. 'Ordu'nun tamamında ilçesi, mahallesi, merkezinin 2 yıl içerisinde su sorunu kalmayacak. Sözünü taahhüdünü ver başkanım' dedi. Ordu'nun su ve ulaşım sorunu kalmayacak. Ordu yaşanabilir bir il haline gelecektir" şeklinde konuştu.

Öte yandan Yılmaz, Ordu ile ilgili projelerini şubat ayı itibariyle açıklanacağını sözlerine ekledi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordu'nun En Büyük Problemi 'Ulaşım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement