Ordu O Şehidin Babaevinin Projesi Aileye Gösterildi - Son Dakika
Güncel

Ordu O Şehidin Babaevinin Projesi Aileye Gösterildi

Ordu O Şehidin Babaevinin Projesi Aileye Gösterildi

O şehidin babaevinin projesi aileye gösterildi Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK terör örgütü tarafından açılan ateş sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in Akkuş İlçesi'ndeki baba evini ziyaret edip, evin yeniden yapılacağını söyledi.

12.01.2016 18:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

O şehidin babaevinin projesi aileye gösterildi

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK terör örgütü tarafından açılan ateş sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in Akkuş İlçesi'ndeki baba evini ziyaret edip, evin yeniden yapılacağını söyledi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, eşi Esma Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz ve eşi Yeter Yılmaz, Akkuş İlçe Kaymakamı Hüseyin Atila ve eşi Eda Atila, Akkuş Belediye Başkanı Ak Partili İsa Demirci ve eşi Emine Demirci, şehit Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in Akkuş İlçesi'ne bağlı Salman Mahallesi'ndeki baba evine giderek şehit ailesine başsağlığı ve taziye ziyaretinde bulundu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile beraberindekiler şehidin babası Mehmet, annesi Esme ve kardeşi Erol Özdemir'e başsağlığı dileğinde bulunarak taziyeleri iletti. Şehit ailesinin acısını paylaştıklarını söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu "Sizin evladınız, bizim evladımızdır. Sizlerin acısı, bizim acımızdır. Acınızı yürekten paylaşıyoruz. Evladınız, bu vatan için, bu memleket için şehadet şerbetini içti. Geride bıraktığı en değerli varlığı olan sizler, şehidimizin devletimize, milletimize birer emanetisiniz. Sizlere her zaman sahip çıkacağızö dedi.

ŞEHİDİN BİR KARDEŞİ İŞE YERLEŞTİRİLECEK

Şehit ailesinin ihtiyaçlarının karşılanacağını da belirten Vali Balkanlıoğlu şöyle devam etti:

"Mehmet amcamız, bir evladını vatana şehit verdi. Nuh kardeşimiz, bundan önce kendisinin evladıydı, bundan sonra Türk milletinin, bizlerin evladı oldu. Milletimize armağan etti evladını. Mehmet amca kabul ederse bizler de onun kardeşiyiz, evladıyız. Her türlü ihtiyacında yanınızdayız. Allah razı olsun Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz buraya şehidimize layık, mükemmel bir ev yapacak. Yapılacak ev, şehit ailemizin acısını dindirmez ama biz görevimizi yapmış oluyoruz. Burada bu insanlar, bu koşullarda seve seve de evladını bu memlekete armağan etmiş. Biz de bundan sonra ne tür ihtiyaçları varsa, her konuda yanlarında olacağız. İnşallah desteğiyiz sonuna kadar sürecek. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız şehidimizin bir kardeşini işe alınacağını söyledi. O da güzel bir müjde. Zaten devlet hem ana tarafında, hem baba tarafından birer kişiyi işe alacak. Ama Mehmet amca sağolsun Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu vatan epey evlat yetiştirmiş. Biz de elimizden gelen bütün desteği gerek Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımz ve gerekse biz kendisine göstereceğiz. Allah başka acılar yaşatmasın milletimize. Allah fırsat vermesin bu bölücülere hiçbir zaman."

EVİN PROJESİ ŞEHİT AİLESİYLE PAYLAŞILDI

Yurt dışında bulunması nedeniyle şehidin cenazesine katılamadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise yapacakları evin projesini şehit babası Mehmet Özdemir'le paylaştı. Şehidin isminin de Salman'da bir okul ve sağlık evine verileceğini vurgulayan Yılmaz, "Bizim yöresel mimarimizle uygun bir proje. Mehmet amcamız da, annemiz de beğendi projeyi. Şu anda inşaat mevsimi yok. Çok kısa bir süre içinde havalar uygun olsa 1 ay içinde yapılabilecek ve teslim edecek durumdayız. Tüm dekorasyonuyla içiyle dışıyla her yönüyle çevre düzenlemesiyle evin yapımını kısa sürede tamamlayacağız. Mehmet amcamızın talebi çerçevesinde mahallede bulunan caminin de çevre düzenlemesini işin içine kattık. Hep beraber şehidimizin manevi huzurunda hem saygımızı, hem minnetimizi gösterme anlamında gerekli taahhütlerimizi yerine getiriyoruz. Salmanda bir okula, bir sağlık ocağına ilk etapta şehidimizin ismini de vereceğiz. Mekanı cennet olsun. Nur içinde yatsınö şeklinde konuştu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, şehit ailesini teskin ettikten sonra, şehidin babaevinde Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından, yapılacak evin projesi ve mimarisi ile ilgili şehit babası Mehmet Özdemir'e, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz tarafından bilgi verildi. Daha sonra, Ordu Büyükşehir Belediyesince yapımı üstlenen ve yapım çalışmalarına başlanan yeni evin yerinde inceleme yapıldı. Şehit Nuh Özdemir'in babası Mehmet Özdemir de, 'Sayın Valimiz ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız söylenecek her şeyi söylediler. Bize söyleyecek bir söz kalmadı. Hepsinden Allah razı olsun. Kendilerine çok teşekkür ediyorumö dedi.

Şehidin annesi Esme Özdemir de "Sizleri yanımızda görünce acımız biraz olsun hafifliyor. Allah sizlerden razı olsunö ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ordu O Şehidin Babaevinin Projesi Aileye Gösterildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Metin yılmaz: Allah devlet imize zarar vermesin 1 0 Yanıtla
  • Gümüşhacıköy Kaymakamı Okulları Ziyaret Etti
    16:29 Gümüşhacıköy Kaymakamı Okulları Ziyaret Etti

    Gümüşhacıköy Kaymakamı Baha Büyükkaymakcı, Gümüş İlkokulu ve Ortaokulu'nu ziyaret ederek okullarda incelemelerde bulundu. Büyükkaymakcı, okul müdürü Yusuf Kılıç'tan ihtiyaçlar hakkında bilgi aldı ve öğretmenleri başarılarından dolayı tebrik etti. Öğrencilerle de sohbet eden Büyükkaymakcı, kitaplara olan ilgisinin başarısının temelini oluşturduğunu belirtti ve öğrencilere okumayı ve merakı teşvik etti.

  • Kuşadası'nda eğlence mekanına tüfekle ateş açıldı, 6 kişi gözaltına alındı
    16:29 Kuşadası'nda eğlence mekanına tüfekle ateş açıldı, 6 kişi gözaltına alındı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir eğlence mekanında çıkan tartışmanın ardından bir grup müşteri av tüfekleriyle mekana ve havaya ateş açtı. Polis, kimlikleri belirlenen 6 şüpheliyi operasyonla gözaltına aldı.

  • Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası
    16:29 Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın aldığı duyumlar sonucu başlattığı inceleme sonucu ortaya çıktığı belirtilen gizli dinleme ve izleme cihazlarıyla ilgili soruşturma süreci başlatıldı. Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü gizli kayıt cihazları yerleştirildiği iddialarına yönelik inceleme başlattı.

  • Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor
    16:28 Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor

    Mersin'de düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nın ilk yarışları yarın yapılacak. Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle organize edilen bu önemli etkinlikler, kentin renkli bir atmosfer kazanmasını sağlayacak. Organizasyona 29 ülkeden 140'ı yabancı olmak üzere toplam 380 sporcu katılacak.

  • Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tokat'a Mobil Mutfak Aracı Gönderdi
    16:27 Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tokat'a Mobil Mutfak Aracı Gönderdi

    Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremler sonrasında bölgeye Mobil Mutfak Aracı gönderdi. Günde 5 bin kişiye sıcak yemek dağıtılacak.

  • Tokat'ta Deprem Sonrası Yapı İncelemeleri
    16:26 Tokat'ta Deprem Sonrası Yapı İncelemeleri

    Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası yapılan incelemelerde, 500 ihbardan 50 yapı incelendi ve 5 yıkık, 15 ağır hasarlı yapı tespit edildi. Bakan Yardımcısı Tuzcuoğlu, hasarlı yapıların çoğunlukla 1999 öncesi yapılan binalar olduğunu belirtti ve ülkemizin deprem bölgesi olduğunu vurguladı. Kamu binalarında ise herhangi bir hasar görülmediği açıklandı.

  • Osmaneli Kaymakamı Yüksel, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı
    16:24 Osmaneli Kaymakamı Yüksel, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

    Bilecik'in Osmaneli İlçesinde Kaymakam Yüksel, köy ve mahalle muhtarları ile tanışma ve istişare toplantısı düzenledi. Kaymakam Yüksel, muhtarlara yeni görevlerinde başarılar diledi ve vatandaşların sorunlarını aktarmalarını istedi. Yeni Belediye Başkanı Bekir Torun da muhtarların önemine vurgu yaparak iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.


Advertisement