Ordu Olay Gazetesi 25. Yaşında - Son Dakika
Yerel

Ordu Olay Gazetesi 25. Yaşında

Ordu Olay Gazetesi 25. Yaşında

Ordu’da günlük olarak yayımlanan ’Ordu Olay gazetesi’ 25. yaşını kutluyor.

21.05.2016 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da günlük olarak yayımlanan 'Ordu Olay gazetesi' 25. yaşını kutluyor.

İlk kez 1990 yılında eski FİFA kokartlı hakemlerden Ali Aydın ve gazeteci Zeki Mesut Özel tarafından kurulan Ordu Olay gazetesinin kuruluş yıl dönümü nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi'nde bir program düzenlendi.

Programa eski Ordu Valisi Sami Seçkin, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ufuk Ünal başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve davetliler katıldı. Ordu Olay gazetesinin 25 yılını özetleyen sinevizyon gösterisinin ardından programın açılış konuşmasını yapan gazetenin imtiyaz sahibi Zeki Mesut Özel, 25 yıldır ilk günkü heyecanlarından bir şey kaybetmeden çalıştıklarını belirtti. Her zaman olduğu gibi gazetecilik meslek ilkelerine uyduklarını ve bunu benimsediklerini ifade eden Özel, "Sözde değil, özde çalışarak 25 yıldır her gün Ordu halkına sınav veriyoruz" dedi.

"HAVAALANININ ÖNCÜSÜ ORDU OLAY GAZETESİDİR"

Daha sonra İbrahim Dizman'ın moderatörlüğünde Ordu- Giresun Havaalanı çalışmalarını ilk başlatan vali olarak bilinen eski Ordu Valisi Sami Seçkin ve gazetenin genel yayın yönetmeni Rüştü Baş konuşmacı olduğu söyleşi düzenlendi. Eski Ordu Valisi Sami Seçkin, 1992 yılında Ordu'da düz arazi bulunamayınca denize havaalanı yapma fikrinin ortaya çıktığını belirtti. Seçkin, "O dönemde Fahrettin Gözükan ve eşi ile aile dostuyduk. Fahrettin bey bir sohbette denize havaalanı yapılması fikri ortaya çıktı. Bunun üzerine çalışmayı başlattık. O dönemde Giresun valisi olan Atilla Koç ile birlikte her iki ili bu konuya hazırladık. İstedik ki, Ordu ve Giresun'u havaalanı ile birbiri ile çekişen değil, ortaklık kuran iki il olsun. Çok para isteyen büyük bir yatırımdı. Benden sonra değerli valimiz Mustafa Malay konuya el atarak denize havaalanı yatırımını ciddileştirdi. ve bugün havaalanına geldiğimde gurur duydum. Gerçekten büyük bir yatırım. Ordu ve Giresun'a hayırlı olsun. Ancak burada asıl söylenmesi gereken, havaalanı yatırımının ortaya çıktığı 1992 yılından temelinin atılmasına hatta açılışının yapılmasına kadar olan süreçte sürekli havaalanı konusunu gündeme getirerek Ordu ve Giresun'a buna inandıran, bu yatırımın bölgeye kazandırılmasına öncülük eden Ordu Olay Gazetesidir" diye konuştu.

Ordu Olay gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rüştü Baş da konuşmasında gazetenin 25 yılda geldiği süreci özetledi. Programın sonunda Ordu Olay gazetesi İmtiyaz Sahibi Zeki Özel, yazdığı 'Havaalanı Hikayesi' kitabını davetlilere imzalayarak hediye etti. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordu Olay Gazetesi 25. Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement