Ordu "Saldırılar Karşısında Yılmıyoruz, Yılmayacağız" - Son Dakika
Güncel

Ordu "Saldırılar Karşısında Yılmıyoruz, Yılmayacağız"

Ordu "Saldırılar Karşısında Yılmıyoruz, Yılmayacağız"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Ünye Belediyesi sosyal tesislerinde şehit aileleri ve gazilerle yemekte bir araya geldi.

18.03.2016 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Ünye Belediyesi sosyal tesislerinde şehit aileleri ve gazilerle yemekte bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Numan Kurtulmuş, terör olaylarına değinerek, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini söyledi. Terör örgütlerinin, bombalı araç ve canlı bomba saldırılarıyla vatandaşları korkutmaya çalıştığını vurgulayarak bu sinsi saldırılarla asla sonuç alamayacaklarını kaydetti. Terörün masum insanları öldürdüğünü de ifade eden Kurtulmuş, 'Suruç'ta patlayan bombayla Çanakkale'de üstümüze yağan bomba arasında hiçbir fark yoktur. Geçen hafta Pazar günü Ankara'da masum sivil kardeşlerimizi katleden, o bombayı patlatan ellerle,onların arkasındaki asıl iradeyle, Çanakkale'de üzerimize yağmur gibi bomba yağdıran irade arasında hiçbir fark yoktur. İkiside aynı iradedir, aynı, benzer piyonları kullanan iradedir. Ama ikisininde unuttuğu şu var; ikisinin de karşısında duran aynı millettir, aynı coğrafyanın insanlarıdır. Dün nasıl orada yılmadıysak bugünde bu saldırılar karşısında yılmıyoruz, yılmayacağızö dedi.

Terör saldırılarına karşı her zaman uyanık olacaklarını da anlatan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş şöyle devam etti:

'Ne istiyor bunlar' Maalesef bu seferki cephe savaşından daha kaleş, daha adi, daha sinsi daha namussuzca bir şey. Cephede hiç değilse biliyorsun, karşında düşman savaşıyorsun. Burda şehrin içerisinde geliyor arabayı, canlı bombayı patlatıyor onlarca masum insanı öldürüyor. Bunu yaparken ne istiyorlar; Türkiye korksun. Bu aziz millet içine kapansın. Bu millet korku, telaş içerisinde hareket etsin. Yeniden güçlü, büyük bir Türkiye olmasın. Dünyaya gerçekten varlığını ispat etmiş dünya üzerinde eski ve güçlü bir şekilde var olan Türkiye olmasın. Halk korksun millet kendisinden, birbirinden endişe etsin istiyorlar. İki temel amaçları var; Onlarda biliyorlar ki bu kahpe, sinsi saldırılarla sonuç alamazlar. Ama milleti korkutup, içine kapatırlarsa bir şey kazanacaklarını zannediyorlar. Hükümeti, Türkiye Cumhuriyeti devletini korkutup bir takım reformlarla, bir takım ekonomik ve siyasi gelişme adımlarında adımlarını yavaşlatırlarsa sonuç alacaklarını zannediyorlar. Hiç boşuna heveslenmesinler. Onlar bizi, istedikleri kadar bu milleti korkutmaya çalışsınlar. Biz korkmayacağız, millet olarak yılmayacağız yolumuza devam edeceğiz Allahın izniyle. Şunu da diyor olabilirler; bunlar bombalara, saldırılara falan alıştı hiç böyle bir şey yok. Biz bu terör saldırılarına karşı uyanık olacağız ama hiçbir şekilde alışmayacağız. Hükümet olarak şunu çok açık söylüyorum; Acaba bunlar çekilirler adım atmaktan geri dururlarmı diyorlarsa burdada boşuna heveslenmesinler. Biz ekonomik ve siyasi istikrar yolunda bu atacağımız adılar istikametinde yolumuza devam edeceğiz. Terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz, teröristleri artık bu memlekette hiçbir şekilde hareket edemez hale getireceğiz. Bunu yaparken bu memleketteki kürt kardeşlerimizi, bu memleketin asli unsuru olan kürt kardeşlerimizi asla rencide etmeyeceğiz. Onlarla birlikte etle tırnak gibi bir ailenin fertleri olarak Türkiye düşmanlarına karşı dimdik ayakta duracağız.ö

Daha sonra karayoluyla Fatsa İlçesi'ne giden Numan Kurtulmuş burada yeni yapılan 300 yataklı Fatsa Devlet Hastanesi açılış törenine katıldı. Burada da bir konuşma yaparak milletvekillerinin dokunulmazlıklarına değinen Numan Kurtulmuş şöyle dedi:

"Dün sayın başbakanımız muhalefet partilerinden gelen bir takım teklifleri de değerlendirerek şu kararımızı kamuoyu ile paylaştı; Hodrimeydan, dokunulmazlıklar kalksın mı istiyorsunuz? Buyurun parlamentoda şuanda dosyası bulunan bütün milletvekilleriyle ilgili dokunulmazlıkları kaldıralım. Herkes gitsin mahkemelerinde hesabını versin, mahkemelerde cevabını versin. Biz siyasi olarak bu sorumluluğu açıkça ilan ettik. Şuanda 506 dosya var, her dosyanın tartışması günler sürebilir. Bunun için parlamentonun bloke edilmemesi lazım. Bunun içinde şu teklifte bulunduk; buyurun hepiniz dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyordunuz, Anayasa'da geçici madde değişikliği yapalım. Bunları bir gün içerisinde mahkemelere gönderelim. Mahkemeler hesabını sorsun. Dolayısıyla dokunulmazlıklar konusunda da biz üzerimize geçen halkın beklediği siyasi sorumluluğu yerine getirdik.ö

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ordu 'Saldırılar Karşısında Yılmıyoruz, Yılmayacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 11 yıl 3 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
    11:55 Malatya'da 11 yıl 3 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

    Malatya'da, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda, 11 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalandı. Zanlı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Bilecikli sporcular Kocaeli'den madalyalarla döndü
    11:55 Bilecikli sporcular Kocaeli'den madalyalarla döndü

    Kocaeli Uluslararası Judo Turnuvası'nda mücadele eden Bilecikli sporcular, Süper Minikler kategorisinde başarılı performans sergileyerek madalyalar kazandı. Aybars Ali Akpınar gümüş, Rüzgar Su ise bronz madalya elde etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, sporcuları ve antrenörü tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, gençlerle iftar sofrasında buluştu
    11:53 Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, gençlerle iftar sofrasında buluştu

    Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Muğla'da eğitim alan ve Menteşe Turgutreis KYK Yurdunda kalan gençlerle iftar sofrasında buluştu. İftarın ardından gençlerle sohbet eden Vali Akbıyık, tavsiyelerde bulunarak başarılar diledi. Programa üniversite rektörü, kaymakam, gençlik ve spor il müdürü ve il müftüsü de katıldı.

  • Trabzon'un Akçaabat ilçesinde kuru beton santrali faaliyete alındı
    11:53 Trabzon'un Akçaabat ilçesinde kuru beton santrali faaliyete alındı

    Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunan kuru beton santrali hizmete açıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, santralin yol bakım, onarım ve yapım süreçlerini hızlandıracağını belirtti. Ayrıca, yerli kaynakların kullanılacağı altyapı projeleri ve inşaatlarda betonlama işlemlerinin daha kaliteli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirileceği ifade edildi.

  • Eskişehir'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    11:52 Eskişehir'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Eskişehir'de 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzur ve güven içerisinde yapılması amacıyla düzenlenen 'Seçim Güvenliği Toplantısı' Vali Hüseyin Aksoy'un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, seçimle ilgili güvenlik tedbirleri ve sorumluluklar hakkında sunumlar yapıldı.

  • Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde trafik kazası: 1 yaralı
    11:52 Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde trafik kazası: 1 yaralı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Haşim Benli Caddesi üzerindeki çarpışma sonucu motosiklet sürücüsü yaralandı. Yaralı, 112 Acil Servisi ekipleri tarafından Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Doğanşehir Belediyesi Hizmet ve Yatırımlarının Açılışı Gerçekleştirildi
    11:52 Doğanşehir Belediyesi Hizmet ve Yatırımlarının Açılışı Gerçekleştirildi

    Doğanşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmet ve yatırımların açılışı, Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nda düzenlenen toplu açılış töreniyle gerçekleştirildi. Açılışta, Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi ve Vahap Küçük Millet Bahçesi'nin resmi açılışı yapıldı.

  • Denizli'de 800 bin 548 seçmen oy kullanacak
    11:52 Denizli'de 800 bin 548 seçmen oy kullanacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için Denizli'de 2 bin 636 sandıkta 800 bin 548 seçmenin oy kullanacağı bildirildi.


Advertisement