Ordu Valisi: Teröristlerle, Güneydoğu'dan Fındık Toplamaya Gelenler Eş Tutulmamalı - Son Dakika
Güncel

Ordu Valisi: Teröristlerle, Güneydoğu'dan Fındık Toplamaya Gelenler Eş Tutulmamalı

Ordu Valisi: Teröristlerle, Güneydoğu\'dan Fındık Toplamaya Gelenler Eş Tutulmamalı

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, fındık hasat döneminde kente Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen tarım işçileriyle teröristlerin eş tutulmaması gerektiğini söyledi.

31.07.2015 17:27  Güncelleme: 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, fındık hasat döneminde kente Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen tarım işçileriyle teröristlerin eş tutulmaması gerektiğini söyledi. Balkanlıoğlu, "Bunlar bizim misafirlerimiz ekmeğinin peşinde olan insanlar" dedi.

Ordu'da fındık hasat dönemi olan ağustos ayında çalışmak üzere her yıl Doğu ve Güneydoğu illerinden 10-15 bin tarım işçisi kente geliyor. Son dönemde Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde terör olaylarının artması ve art arda gelen şehit haberleri ile birlikte Ordu'da tarım işçileri ile ilgili bir hassasiyet oluşurken, vatandaşların da terör olayı ihtimaline karşı yaptığı şüpheli ihbar sayısı da arttı. Yalı Camii'de Cuma namazı çıkışı gazetecilerin fındık işçileri ve vatandaşların terör hassasiyeti ilgili sorularını yanıtlayan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bu konuda alınan tedbirleri anlattı.

Fındık işçilerinin misafir olduğunu hatırlatan Vali Balkanlıoğlu "Fındık işçilerimiz geliyor, bunlar bizim misafirlerimiz, ekmeğinin peşinde olan insanlar. Bu gelen arkadaşlarla ilgili her türlü tedbiri alıyoruz. İçinde yanlış yapan olabilir diye tarafımızdan alınması gereken her türlü tedbir alınıyor. Ekmeğinin peşinde olan insanları yanlış anlayıp da, yanlış yapan memlekette sıkıntı çıkaran teröristlerle eş tutulmamalı. Teröristler ne diyor; 'Biz bu ülkede farklıyız ayrı yaşarız birlikte yaşayamayız' Biz de diyoruz 'Hayır. Biz barış ve kardeşlik içerisinde yüzyıllardır belki bin senedir birlikte yaşıyoruz. Bu memleketin asli unsurusunuz. Bu memleketin ayrılmaz parçası biz etle tırnak gibiyiz, bu memleketi birlikte kurduk birlikte yaşayacağız' Şimdi burada 'Siz farklısınız ne işiniz var burda gibi' davranırsak kimin ekmeğine yağ süreriz, teröristlerin. Ekmeğinin peşinde olan bu insanlarımıza sahip çıkalım. Kardeşçe ve misafirperverlik göstererek davranalım" dedi.

İHBARLAR DEĞERLENDİRİLDİ ASILSIZ ÇIKTI

Öte yandan Vali Balkanlıoğlu Ordu'da vatandaşların arazide silahlı kişiler gördüğüne dair ihbarların güvenlik güçleri tarafından değerlendirildiğini, şu ana kadar yapılan çalışmalarda ihbarların asılsız çıktığını belirtti. Balkanlıoğlu, "Vatandaşlar Emniyet ve Jandarmaya çeşitli ihbarlarda bulunuyorlar. 'Şurada 3 tane silahlı adam gördük, burda şunu gördük' filan. Emniyet ve Jandarma her seferinde baktık bölgede maden çalışması yapanlar çıktı. Elektrik kurumunun işçileri çıktı, fındık tarlasına çalışmaya giden arkadaşlar çıktı. Böyle bir sıkıntı yok. Vatandaşlarımızın her türlü ihbarını değerlendiriyoruz" diye konuştu.

HDP'DEN İŞÇİLERE 'KARADENİZ'E FINDIK TOPLAMAYA GİTMEYİN' BASKISI İDDİASI

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt ise Doğu ve Güneydoğu bölgesinden yıllardır Ordu'ya fındık hasadına gelen fındık işçilerinin bu yıl HDP tarafından baskıyla karşı karşıya kaldığını iddia etti. HDP'lilerin fındık işçilerine 'Fındık toplamaya Karadeniz Bölgesine gitmeyin' diye baskı uygulandığını iddia eden Uğur Cörüt, "Doğu ve Güneydoğu'dan yıllarca bölgemize fındık işçisi olarak gelen işçilerimizden aldığımız bilgilerden dolayı bu bölgeye HDP'nin 'fındık toplamaya gitmeyin, Karadeniz bölgesine gitmeyin' gibi baskılar uyguladığı haberini aldık. O bölgede insanlarımız bundan muzdaripler, bölgemize gelmek istiyorlar. Yıllardır bölgemize gelip bizimle olan işçilerimiz. Halen o bölgeden görüştüğümüz insanlarımız var. Bölgemize gelecek kardeşlerimiz, insanlarımıza baskı yapmasınlar. Bu zamana kadar bu bölgede en ufak bir problem olmadı. Bölgemize insanımlarımızı bekliyoruz, baskılardan yılmasınlar. Biz Karadeniz insanları olarak Doğu ve Güneydoğu'daki bütün kardeşlerimizi kucaklıyoruz, bölgemize de davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ordu Valisi: Teröristlerle, Güneydoğu'dan Fındık Toplamaya Gelenler Eş Tutulmamalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement