Ordu ve Libya Itfaiye Personeline Eğitim - Son Dakika
Güncel

Ordu ve Libya Itfaiye Personeline Eğitim

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TBB işbirliği ile gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimleri devam ediyor.

18.08.2014 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediyesi'nden 20 kişilik, Libya-Trablus'tan da 5 kişilik itfaiye personeline Kocaeli İtfaiyesi tarafından eğitim veriliyor. Teorik ve uygulamalı olarak eğitimleri gerçekleştirilen itfaiye erlerine eğitim sonunda sertifika veriliyor.

42. GRUP EĞİTİM ALIYOR

2010 yılı temmuz ayından bu yana devam eden eğitimlerde yurtiçi ve yurtdışından yüzlerce itfaiye eri eğitim görerek sertifika aldı. İtfaiye Daire Başkanlığı İtfaiye Eğitim Merkezi'nin (KOBİTEM) uygulama platformunda gerçekleştiren eğitimler kapsamında 42. grup eğitimini alıyor. İtfaiye Daire Başkanlığı'nın uzman personeli tarafından tam teçhizatla, yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim veriliyor. Ekip, flashover simülatörü ve duman simülatöründe yangınla mücadele ediyor.

750 DERECEDE EĞİTİM

Eğitim alan itfaiyeciler, konteynerde oluşturulan 750 derece ısıda gerçek bir yangın ortamını görüyor. İtfaiye erleri duman simülatöründe, parafin sıvısı yakılarak elde edilen suni duman içinde eğitime katılıyor. Görüş açısının sıfıra indirildiği simülatörde müdahale ekibine kapalı ve yoğun duman barındıran ortamlarda ilerleme teknikleri gösteriliyor. Dumanlı simülatörde yaralı arama kurtarma çalışmaları ile dar alanda çalışma yöntemleri de öğretiliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ordu ve Libya Itfaiye Personeline Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement