Ordu'ya Büyük Gemiler İçin Liman Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Ordu'ya Büyük Gemiler İçin Liman Yapılacak

Ordu\'ya Büyük Gemiler İçin Liman Yapılacak

AK Parti Ordu Milletvekili Şener, Fatsa'ya kruvaziyer gemilerin, yük gemilerinin yaklaşabileceği ve içinde yat limanının da olacağı liman yapılacağını söyledi.

23.09.2014 12:06  Güncelleme: 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, 19 Eylül Gazeteciler Derneği'ni ziyaret ederek derneğin kuruluşunun 2. yıl dönümünü kutladı.

Burada bazı açıklamalarda bulunan Şener, Fatsa'nın doğal bir liman olma özelliğine sahip olduğunu belirterek, "Ulaştırma Bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde yat limanının da içinde bulunacağı, kruvaziyer gemilerinin yanaşabileceği, yüksek tonajlı gemilerin yük alıp indirebileceği, konteyner yüklere hizmet verebilecek kapasiteye sahip bir liman yapmak istiyoruz. Bu liman, Ordu'yu ticarette İç Anadolu ile entegre bir konuma getirecek. Liman hem ticarete hem de turizme hizmet verecek" dedi.

Liman için siyasi iradenin oluştuğunu ifade eden Şener, "Etüt çalışmaları önümüzdeki haftalarda başlayacak. Ulaştırma Bakanlığımız bu konuda hassas davranıyor. Öncelikli olarak denizde ölçüm yapılacak. Üç aylık periyotla limanda izleme yapılacak ve daha sonra etüt çalışmalarına başlanacak" diye konuştu - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ordu'ya Büyük Gemiler İçin Liman Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement