Ordulu Gazeteciler İftarda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Ordulu Gazeteciler İftarda Buluştu

Ordulu Gazeteciler İftarda Buluştu

Ordu Gazeteciler Derneği, bürokrasi, sivil toplum kuruluşları ve üyelerini iftarda buluşturdu.

23.07.2014 10:39  Güncelleme: 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Gazeteciler Derneği, (OGD) bürokrasi, sivil toplum kuruluşları ve üyelerini iftarda buluşturdu.

Hilton Otel'de düzenlenen iftar yemeğine Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Tomakin, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, Oda ve Borsa Başkanları, işdünyası ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Ordu Gazeteciler Derneği Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Recep Aydın, Ramazan ayının manevi atmosferinin teneffüs edildiği bu günlerde düzenledikleri iftar ile birarada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 24 Temmuz tarihinin Türk Basınında sansürün kaldırılmasının yıldönümü olarak bilindiğini, 'Gazeteciler ve Basın Bayramı' olarak kutlandığını hatırlatan Aydın, "Her yıl klişeleşmiş sözler olarak yorumlanan 'Basın Özgür Olmalıdır' sözüne rağmen bugün basın maalesef özgür değildir" dedi. Aydın, "Ülkelerin gelişmişlik düzeyleri düşünce, ifade ve basın özgürlüğü ile ölçülür. Anayasamızda 'Basın hürdür, sansür edilemez', 'Devlet basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır' ifadeleri yer almasına rağmen, ne yazık ki, ülkemizde gelişmiş demokrasideki manada bir basın özgürlüğünden söz etmek mümkün değildir. Özellikle Anadolu basını zor şartlarda varlıklarını sürdürmeye çalışmakta, ayrıca ağır tazminat davaları ile adeta tehdit edilmektedir" diye konuştu.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş da, bir toplumun haber alma hakkına sahip olduğunu ve gazetecilerin bu görevi yerine getirdiğine dikkat çekti. Son yıllarda gazete, TV ve haber portalları sayısının artmasıyla halkın bilgilenme ve haber alma alanının genişlediğini belirten Tekintaş, özellikle yerel basının imkanlarının daha da genişletilmesinden yana olduğunu söyledi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise, basın mensuplarının çok büyük bir görevi yerine getirdiğini belirterek, "Türkiye'de ve dünyada gerçekleşen olaylardan hiç zahmet ve emek sarfetmeden onlar sayesinde haberdar oluyoruz. Eğer basın mensupları olmasaydı, bugün Filistin'de yaşanan vahşetten dünya haberdar olmayacaktı. Eğer basın olmasaydı, kapalı kapılar ardında olanlardan haberdar olmayacaktık. Gazeteyi elimize aldığımızda haberleri bir çırpıda okuyor, TV'de bir an dinliyoruz ama bunun arkasında 24 saat boyunca verilen bir emek ve çaba var. İşte bu düşüncelerle Ordu Gazeteciler Derneği ile güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordulu Gazeteciler İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement