Ören Bayan'ın Eski Sahibi ve Eşi Evinde Ölü Bulundu - Son Dakika
Güncel

Ören Bayan'ın Eski Sahibi ve Eşi Evinde Ölü Bulundu

Ören Bayan\'ın Eski Sahibi ve Eşi Evinde Ölü Bulundu

İstanbul Ortaköy'de lüks bir sitede oturan Ören Bayan'ın eski sahipleri Jak Karako - Georgia Karako çifti evlerinde hunharca öldürüldü.

22.08.2014 17:25  Güncelleme: 22:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Ortaköy, Mediko -2 Sitesi’nde oturan Ören Bayan'ın eski sahipleri Jak Karako (77) - Georgia Karako (69) çifti evlerinde ölü bulundu.Karako çiftini, bıçakla öldürmeye çalışan, daha sonra kaçtıkları odada hunharca öldüren kişilerin bakıcı olduğu öne sürüldü.

OĞLU ULAŞAMADI, KOMŞULARA HABER VERDİ

Cinayet, Karako çiftinin Çeşme'de tatil yapan oğlu İzzet Karako'nun, anne ve babasına telefonla ulaşamayınca komşulara haber vermesiyle ortaya çıktı. İzzet Karako'nun, isteği üzerine öğle saatlerinde kapıyı kırarak eve giren komşular, çifti üst kattaki odada bıçaklanmış halde buldu.

TÜRKMEN KARI-KOCA BIÇAKLADI

Site polis tarafından abluka altına alındı. Karako çiftinin bakıcılığını yapan Türkmen çift ise şüpheli olarak aranmaya başladı. Polisin olay yerinde incelemesi sürerken iddiaya göre çifti soymak isteyen Türkmen karı-koca önce ev sahiplerini bıçakladı.

ÇİFT KENDİNİ ODAYA KİLİTLEDİ

Bıçaklanan çift, evin üst katına kaçarak bir odaya kendilerini kilitledi. Zanlılar, Karako çiftini etkisiz hale getiremeyince bu kez kaçmak istedi.

DOĞALGAZ BORUSUNU PATLATIP ÖLÜME TERK ETTİLER

Ancak Karako çiftinin hayatta kalma ihtimalini düşünen zanlılar, iddiaya göre bu kez evdeki doğalgaz borusunu patlatarak çifti ölüme terk etti.

Çiftin ölüm nedeninin otopsi sonrası ortaya çıkacağı ve cinayetin çok yönlü olarak araştırıldığı açıklandı.

EVDEN BİR ŞEY ALINIP ALINMADIĞI ARAŞTIRILIYOR

Olay yeri inceleme ekipleri tarafından cinayetin işlendiği evde geniş çaplı bir inceleme başlatıldı; parmak izi ile kıl ve saç araması yapıldı. Bulunan örneklerin DNA profillerinin çıkarılacağı öğrenildi. Evden bir şey alınıp alınmadığının tespit edilmesi için ise çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

3 ŞÜPHELİ ARANIYOR

Çiftin kesin ölüm nedeninin Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemenin ardından netleşeceğini ifade eden yetkililer, hırsızlık olup olmadığının da evdeki araştırmanın ardından ortaya çıkacağını belirtti.

Komşular olaya ilişkin açıklama yapmazken, güvenlik görevlileri ailenin bakım ve ihtiyaçlarının yabancı uyruklu bir çift tarafından karşılandığını ve zaman zaman aile fertlerinin çifti ziyarete geldiğini söyledi.

Polis, Türkmenistan uyruklu bakıcı çiftin dışında kimliği belirlenen bir şüphelinin daha arandığını bildirdi.

ÖREN BAYAN’IN ESKİ SAHİPLERİNDEN

Cinayete kurban giden Jak Karako, Türkiye’nin en ünlü iplik markalarından Ören Bayan’ı kurucularından biri. Karako ile Moiz Dana 1968’de Ören Bayan’ı İstanbullu bir Rum’dan satın aldı. Marka, Türkân Şoray’ın oynadığı reklam filmleri ile bilinirliğini yükseltti. 1990’lara gelindiğinde ise Moiz Dana ve Jak Karako işleri oğulları izzet Karako ve Metin Dana’ya devretti. Sonraki yıllarda mali sıkıntı yaşayan Ören Bayan’ı ise bir başka şirket satın aldı. Moiz Dana ise, 2009 yılında Amerika’ya giderken yolda yaşamını yitirmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ören Bayan'ın Eski Sahibi ve Eşi Evinde Ölü Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • burhan örsoğlu: ALLAHın verdiği canı ALLAH tan başka kimse alamaz. 32 1 Yanıtla
  • Deli: Evlere çalışmak için alınan insanlar iyi araştırılmalı. Yurt dışından gelenlerin içinde her tür insan var. . iyisi de kötüsü de. . iyiler üzerine alınmasın ama kötüsü de çok. . Özellikle yaşlıları , çocukları kime emanet ettiğinizi iyi bilmelisiniz. . Dünya çok kötü olmuş. . 29 0 Yanıtla
  • Deli: HEPSI BIZIM VATANDASIMIZ. Dini, dili, ırkı önemli değil. . Önemli olan iki canın gitmesi. Ve bir hiç uğruna. . Üstelik öldürülen iki insan da söylenenlere göre yardımsever, mükemmel, şeker gibi , insan gibi insanlarmış . Allah rahmet eylesin. 28 1 Yanıtla
  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.

  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.


Advertisement