Organ Bağışı Haftası - Son Dakika
Yerel

Organ Bağışı Haftası

Organ Bağışı Haftası

Bucak Devlet Hastanesi Beyin Ölümü Tespit Kurulu başkanı Op. Dr. Umut Ogün Mutlucan, Türkiye’de 25 bin hastanın organ nakli için beklediğini söyledi.

03.11.2014 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bucak Devlet Hastanesi Beyin Ölümü Tespit Kurulu başkanı Op. Dr. Umut Ogün Mutlucan, Türkiye'de 25 bin hastanın organ nakli için beklediğini söyledi.

Bucak Devlet Hastanesi Beyin Ölümü Tespit Kurulu başkanı Op. Dr. Umut Ogün Mutlucan, Organ bağışında 13 bin 691 kişi ile İzmir'in başta olmasına rağmen nüfus oranına göre Burdur'un bin 813 kişi ile 2013 yılında onuncu sırada olduğunu kaydetti.

Mutlucan, "Türkiye'de 25 bin insan organ bağışı beklemektedir. Bunların başında 21 bin 766 kişi böbrek, 3 bin 379 kişi kornea, 2 bin 127 kişinin karaciğer, 249 kişinin pankreas, 39 kişinin akciğer, 4 kişi kalp kapağı ve 1 kişinin de ince bağırsak beklemektedir. Organ nakli bekleyen bu hastaların beklentilerini karşılamak için yaşarken organ bağışı yapma oranı daha da artmalı ki organ nakli bekleyen hastalar yıllarca makinalara bağımlılıktan kurtulmaları gerekiyor" dedi.

Sağlık Bakanlığı ve dünyanın üzerinde durduğu asıl konulardan birinin kadavradan nakiller olduğunu kaydeden Mutlucan, "bu yıl ülkemizde çeşitli nedenlerden dolayı 5 bin 955 beyin ölümü vakası meydana gelmiş bunlardan sadece bin 385 kişinin aile izni ile organ bağışı gerçekleşmiştir. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Organ Bağışı Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement