Organ Bağışı Rekor Denemesi - Son Dakika
Güncel

Organ Bağışı Rekor Denemesi

Organ Bağışı Rekor Denemesi

Antalya Valiliği öncülüğünde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen '1 Saatte En Fazla Organ Bağışı' rekor denemesi dalında Guinness rekoru ilk 7 dakikada kırıldı.

01.03.2013 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Valiliği öncülüğünde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen '1 Saatte En Fazla Organ Bağışı' rekor denemesi dalında Guinness rekoru ilk 7 dakikada kırıldı.

Kepez Arena Spor Salonu'nda düzenlenen rekor denemesi, 230 sağlık ekibinin eşliğinde 40 masada başvuruların kabulüyle başlandı. Rekor denemesi, sanatçı Tarık Tarcan'ın sunuculuğuyla renklendi. Saat 15.13'de başlayan deneme 16.13'de sona erdi. 2012 yılında Çin'de 474 kişiyle kırılan rekor, Antalya'da ilk 7 dakikada 475 olarak kırıldı.

Denemeye Antalya'nın yanı sıra çevre il ve ilçelerin sivil toplum ile kamu kurum ve kuruluşlarından destek geldi. Katılımcılar salonu tıklım tıklım doldurdu. 7'den 70'e herkes organ bağışı için sıraya girdi. Engelli bireylerinde tekerlekli sandalyeleri ile sıralarda olması dikkatleri çekti. Organizasyonu takip eden gazetecilerde organ bağış kartını doldurdu.

Organizasyonda Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin de organlarını bağışladı.

Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas yaptığı konuşmada, bakanlık adına şükranlarını sunarak şöyle konuştu: "Antalya her zaman Türkiye'nin önemli bir markası oldu. Hem Antalya adına hem ülkemiz adına Antalya bir rekora imza attı. Antalya organ naklinde hep güzel işler yaptı. Bu organizasyon önemli. Bu duyarlılık olmasa çok kolay gerçekleşemez. Bu Antalya'nın asilliğini, duyarlılığını gösteriyor. Ülkemizde organ nakli bekleyen 22 bin 478 hastamız var. Her birimiz bu sayı içinde olabilirdik. Öldükten sonra organlar bir işe yaramaz. Organ bağışı insani hem de İslam'i bir duyarlılıktır. Dünyada canlı organ bağışında birinciyiz. Canımızı veriyoruz, cenazemizi vermiyoruz. Türkiye dünyadaki bütün ülkelere organ veriyor. Türkiye bugün organ naklinde bütün alt yapı problemini çözmüştür. Organ nakli yapılamayan bölüm yoktur. Türkiye organ nakli konusunda teknik alt yapıya sahiptir."

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da, Antalya'nın organ naklinin yanı sıra organ bağışında da bir marka olduğunu söyledi.

İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin ise katılımcıların hepsine teşekkür ederek, "2056 rakamı ile bu mührü bugün dünyaya vurduk. Sağolun varolun" dedi.

Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Plastik ve Rekonstrüktif Cerrrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan da, alkışlar eşliğinde kürsüye gelerek, "Bugün Antalya konuştu" dedi.

AÜ Rektör Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe de bütün dünyaya Antalya'nın iki güzelliği haykırdığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Organ naklinde dünyanın en iyisiyiz' dedik. İnsanlığa kalbimizin sevgi dolu olduğunu aktardık. Bütün insanlığı, insanlığa hizmet etmeye davet ettik. Antalya bir güzellik daha kattı. Tüm uzuvlarını bağışlayanları tebrik ediyorum."

Guinness Türkiye Temsilcisi Şeyma Subaşı da, başvuruların kontrolünü yaparken, Sümer Ezgü konser verdi. Bağış kartını dolduranlar Ezgü'nün hareketli şarkıları eşliğinde oynadı.

Bir saatte 2056 organ bağış başvurusu olarak kayıtlara geçti. Ancak, Guinness temsilcisi resmi sayıyı 1981 olarak açıkladı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement