Organ Bağışını Teşvik İçin Pedal Çeviriyor - Son Dakika
Güncel

Organ Bağışını Teşvik İçin Pedal Çeviriyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Hakan Sevin ile röportaj - İstanbul'dan çıkan amatör bisikletçi Sevin, Çanakkale Şehitliği'ne kadar organ bağışının artması ve yaygınlaşması için pedal çevirecek İstanbul'dan çıkan amatör bisikletçi Hakan Sevin, Çanakkale Şehitliği'ne kadar organ bağışının artması ve yaygınlaşması için pedal çevirecek.

01.04.2016 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Hakan Sevin ile röportaj - İstanbul'dan çıkan amatör bisikletçi Sevin, Çanakkale Şehitliği'ne kadar organ bağışının artması ve yaygınlaşması için pedal çevirecek

İstanbul'dan çıkan amatör bisikletçi Hakan Sevin, Çanakkale Şehitliği'ne kadar organ bağışının artması ve yaygınlaşması için pedal çevirecek.

Hakan Sevin, bisikletiyle Üsküdar'dan hareket etmesinin ardından Büyükçekmece ve Silivri üzerinden geldiği Çorlu'da mola verdi.

Sevin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de organ bağışının yaygınlaşması için bu organizasyonu yaptığını söyledi.

Türkiye'de organ bağışının az olduğu ve özellikle de çocuk organ bağışının yok denebilecek kadar az olduğunu belirten Sevin, "İstanbul'dan yola çıktım. Şimdi Çorlu'da mola verdim. Fenerbahçeliler Dernekleri tarafından organize edilen bu yolculuğumun Çorlu'daki molasını da Çorlu Fenerbahçeliler Derneği'nde verdim. Ülkemizde organ bağışının yaygınlaşması ve artması için bu etkinliği hayata geçirdik." dedi.

Organ bağışı ve nakli konusunda insanların bilinçlendirilmesinin önemine işaret eden Sevin, özellikle organ nakli bekleyen çok sayıda çocuk hastanın bulunduğunun da vurgulanması gerektiğini söyledi.

"Mektupları Çanakkale Şehitliği'nde yüksek sesle okuyacağım"

İstanbul'daki bir hastanede uzun zamandır kalp nakli bekleyen 10 yaşındaki Tuğçe Binici'nin, kendileri için bir çıkış noktası olduğuna dikkati çeken Sevin, bu etkinliğin yapılma sebeplerinden birinin de Tuğçe olduğunu kaydetti.

Hasan Sevin, 9 yaşındaki Berk Yıldız'ın da kalp nakli için sırada beklediğini belirterek, ikisinin de kendisine yazdıkları mektupları verdiğini anlattı. Sevin, şunları söyledi:

"Tuğçe ve Berk birer mektup yazarak, bana verdi. Ben de İstanbul, Çorlu, Lüleburgaz, Keşan, Gelibolu ve Eceabat'a giderek, bu konuyu anlatacağım. Çanakkale Şehitliği'nde de Tuğçe ile Berk'in mektuplarını yüksek sesle şehitlerimize okuyacağım. Çanakkale'deki şehitlerimiz bu vatan için seve seve canlarını feda etti, bizler de neden organ bağışında bulunup hayat kurtarmayalım."

Sevin, bisiklet turunun 4 gün süreceğini sözlerine ekledi.

Organ Bağışını Teşvik İçin Pedal Çeviriyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Organ Bağışını Teşvik İçin Pedal Çeviriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement