Organ Beklerken Organlarıyla İki Kişiye Umut Oldu - Son Dakika
Güncel

Organ Beklerken Organlarıyla İki Kişiye Umut Oldu

Organ Beklerken Organlarıyla İki Kişiye Umut Oldu

Ordu'da böbrek yetmezliği hastası olan ve 7 yıldır böbrek bekleyen 43 yaşındaki Adnan Yılmaz'ın tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşti.

12.04.2014 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da böbrek yetmezliği hastası olan ve 7 yıldır böbrek bekleyen 43 yaşındaki Adnan Yılmaz'ın tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşti. Yılmaz'ın bağışlanan korneası ve karaciğeri 2 hastaya nakledilmek üzere alındı.

Ordu'nun Altınordu İlçesi Bahçelievler Mahallesi'nde oturan ve 7 yıldır böbrek yetmezliği hastalığı olan evli ve 2 çocuk babası Adnan Yılmaz, şiddetli baş ağrısı şikayetiyle 5 gün önce Ordu Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Hastanede beyin kanaması sonrası ameliyat olan ve yoğun bakım servisinde tedavisi süren Adnan Yılmaz'ın iki gün önce beyin ölümü gerçekleşince ailesi de organlarını bağışladı. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Ordu'ya gelen uzman ekipler operasyonla Adnan Yılmaz'ın kornea ve karaciğerini aldı. Karaciğer karayoluyla Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, kornea ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gönderildi.

Eşinin 7 yıldır böbrek yetmezliği hastası olduğunu ve umutla böbrek beklediğini, ancak kendi organlarının başka hastalara umut olduğunu belirten 42 yaşındaki Tülin Yılmaz evinde taziyeleri kabul etti. Yılmaz, Eşim 2 yıl önce diyalize girmişti. Girdikten sonra Samsun'da bir kadavra çıktı. Çok sevinmiştik ama olmamıştı. Televizyonda her kadavra bağışlayana dua ediyordu. Onun öyle bir şansı olmadı. İnşallah o sebep olur hayat kurtarır, ona da dua ederler. Televizyonda organ bağışı duyduğunda çok seviniyordu. İnşallah onun organları başkalarında hayat bulacak dedi.

Ordu Devlet Hastanesi Organ Doku Nakli Koordinatörü Dr. Samet Ersoy ise organ bağışının önemine değinerek, Aile kendileri de organ bağışı sırasında organ bekledikleri için çekilen sıkıntıları biliyordu, nihayi kararı verdiler. Beyin ölümü gerçekleşen hastamızın karaciğer ve korneası iki hastamız için umut oldu şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Organ Beklerken Organlarıyla İki Kişiye Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement