Organ Nakli Beklerken Donör Oldu - Son Dakika
Güncel

Organ Nakli Beklerken Donör Oldu

Organ Nakli Beklerken Donör Oldu

Balıkesir’de uzun bir süredir kronik böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz cihazına bağlı olarak yaşamını sürdüren ve böbrek nakli bekleyen 80 yaşındaki M.G., beyin ölümü gerçekleşmesi sonucunda karaciğeri bir başka insana umut oldu.

10.03.2016 20:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de uzun bir süredir kronik böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz cihazına bağlı olarak yaşamını sürdüren ve böbrek nakli bekleyen 80 yaşındaki M.G., beyin ölümü gerçekleşmesi sonucunda karaciğeri bir başka insana umut oldu.

Böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz makinesine bağlı olarak yaşayan ve organ nakli bekleyen 80 yaşındaki M.G., beyin ölümü gerçekleşmesi sonucunda gerçekleştirilen bir operasyonla karaciğeri başka bir hastaya nakledildi. Balıkesir Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Organ Nakil Koordinatörü Dr.Mehmet Suluoğlu yaptığı açıklamada, "Bu gece yine Balıkesir Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörlüğü olarak bir organ nakli gerçekleştireceğiz. Bugün beyin ölümü gerçekleşen merhume vatandaşımız kendisi de senelerce organ yetmezliği ile mücadele eden hastamızda. Maalesef bugün öğle saatlerinde beyin ölümü gerçekleşmesi sonucunda ailesiyle yaptığımız görüşme neticesinde kendilerinin de bu organ yetmezliği ile yıllarca mücadele ettiklerini ve en azından bir kişinin dahi bu organ yetmezliği savaşını kazanabileceklerini düşündükleri için bu hayırlı ve onurlu karara imza verdiler. Bunun akabinde biz de organ nakil koordinatörlüğü olarak bağlı bulunduğumuz BKM ile birlikte nakil sürecine başladık. Ben bu hayırlı kararlarından dolayı merhumenin ailesine sabırlar, merhumemize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu zorlu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği olan bütün hastane personelimize, ameliyathane, yoğun bakım, ekiplerin nakilinden sorumlu herkese şükranlarımı sunuyorum ve herkesi organ bağışına davet ediyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Organ Nakli Beklerken Donör Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement