Organ Nakli Bekleyen Hasta Sayısı Artıyor - Son Dakika
Güncel

Organ Nakli Bekleyen Hasta Sayısı Artıyor

Organ Nakli Bekleyen Hasta Sayısı Artıyor

Organ Bağışı Haftası kapsamında çalışmalarına ara vermeden devam eden Türk Böbrek Vakfı, Dell Türkiye Ofisinde Türkiye'de Organ Bağışı konulu bir seminer gerçekleştirdi.

26.11.2014 10:32  Güncelleme: 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Organ Bağışı Haftası kapsamında çalışmalarına ara vermeden devam eden Türk Böbrek Vakfı, Dell Türkiye Ofisi'nde "Türkiye'de Organ Bağışı" konulu bir seminer gerçekleştirdi. Kronik böbrek hastalığı ve organ bağışı konularındaki projeleriyle saha çalışmalarını sürdüren Türk Böbrek Vakfı, gerçekleştirdiği kurumsal seminerle geniş kitlelere ulaşmaya devam ediyor.

TBV Projeler Koordinatörü Ayşe Onat tarafından yapılan sunumda, "ülkemizde organ naklinin tarihçesi, organlarını bağışlamak isteyenler için izlenmesi gereken yol, kadavradan organ bağışının süreçleri, beyin ölümü kavramı, ulusal bekleme listesi, kadavradan organ bağışının önemi, Türkiye'de organ bağışının önündeki engel, bu konuda doğru bilinen yanlışlar ve bilgi eksiklikleri" gibi konular ayrıntılarıyla ele alındı.

Türkiye'de Organ ve Doku Alınması, Saklanması, Aşılanması ve Nakli Hakkında Kanun 1979 yılında yapılmasına rağmen, 2014 yılının sonunda geldiğimiz noktada halen organ bağışı oranı milyon nüfus başına 4 civarında gerçekleşiyor. Verilere göre, şu an 39 hasta akciğer, 21788 hasta böbrek, 530 hasta kalp, 2124 hasta karaciğer ve 249 hasta pankreas nakli ile yaşama tutunmayı bekliyor. Paylaşmaya verdiği önemle bilinen kültürümüze rağmen, beyin ölümü gerçekleşen kişilerin ailelerinin organ bağışına verdikleri izin oranı ne yazık ki yüzde 23'te kalıyor.

Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ve konuyla ilgili deneyimlerin paylaşıldığı sunumun sonunda, Dell Türkiye Ofisi çalışanları önemli bir duyarlılık göstererek organlarını bağışladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Organ Nakli Bekleyen Hasta Sayısı Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement