Organik Çilek ile Kazancını Arttırdı - Son Dakika
Yerel

Organik Çilek ile Kazancını Arttırdı

Organik Çilek ile Kazancını Arttırdı

Balıkesir’in Manyas ilçesinin kırsal mahallesi Kızık’ta organik çilek üretimi yapan çiftçi, ürünlerini tarladan direkt tüketiciye ulaştırarak kazancını arttırdı.

26.05.2016 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Manyas ilçesinin kırsal mahallesi Kızık'ta organik çilek üretimi yapan çiftçi, ürünlerini tarladan direkt tüketiciye ulaştırarak kazancını arttırdı.

Kırsal Kızık Mahallesinde geçtiğimiz yıl başladığı tamamen doğal ortamda ürettiği çileklerini kendisi pazarlayan çiftçi Kemal Aktaş (45) bu şekilde ürününden daha iyi para kazandığını söyledi. Geçtiğimiz yıl Manyas Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün önerisi ile önce bir dekarda çilek üretimine başladığını bu yıl ise bu alanı 2.5 dekara çıkardığını söyleyen üretici Kemal Aktaş, "Aile fertlerimiz ile birlikte doğal gübre kullanıp ve hiç kimyasal madde kullanmadan nefis bir tada sahip çilekler yetiştiriyoruz.Satış ve pazarlamasını da bizzat kendimiz yapıyoruz.Doğal olması sebebi ile semt pazarlarında diğer çilekler azami 5 liradan satılırken ben kilosunu 7 liradan satıyorum. Allah'a şükür iyi de kazanıyorum. Geçen yıla göre ekim alanını bu yıl 1.5 katına çıkardım, dekardan 900-1000 kilo çilek alıyorum. Bahçemiz de kendimiz çalıştığımız için iş gücü maliyetimiz de olmuyor.Gelecek yıl çilek ekim alanının daha da genişletmek istiyorum" dedi.

İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Alan ise "Üreticimiz bir aile işletmesi olarak doğal bir ortam da çilek üretimi yapıyor. Biz de sürekli olarak kendisine mahalle gurup ziraat mühendisimiz Sevinç Bıyık ile birlikte teknik destek veriyoruz.Üreticimiz çilek üretiminde gerçekten başarılı oldu, biz Manyas'ta alternatif ürüne ağırlık verilmesini istiyoruz. Gelecek yıllar da Kemal Aktaş'ı örnek alacak çiftçilerimizin çıkacağına inanıyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Organik Çilek ile Kazancını Arttırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement