Organik Fideler Pazarda - Son Dakika
Yerel

Organik Fideler Pazarda

Samandağ ilçesinde bir karış toprağı değerlendirmeye çalışarak geçimini sağlayan vatandaşlar, yetiştirdikleri organik meyve ve sebze fideleri yol üzerinde kurulan pazarda satışa sunuyorlar.

08.05.2014 09:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samandağ ilçesinde bir karış toprağı değerlendirmeye çalışarak geçimini sağlayan vatandaşlar, yetiştirdikleri organik meyve ve sebze fideleri yol üzerinde kurulan pazarda satışa sunuyorlar.

Samandağ ilçesine bağlı Uzanbağ Mahallesi'ndeki vatandaşlar, büyük bir özenle yetiştirdikleri organik fideleri, Samandağ- Antakya yolunda kurdukları pazarda satıyor. Meyve ve sebze yetiştirmek isteyen vatandaşlar, kurulan bu pazara giderek istedikleri fidelerin en güzelini alıyor.

Fide satıcıların Ayten Uyanık (52), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 7 yıldır bu işle uğraştığını söyledi.

Organik fidelerden alıcıların memnun kaldığını belirten Uyanık, Samandağ biberi başta olmak üzere salatalık, kabak, fasulye gibi sebzelerin yanı sıra çilek fidesi ile karanfil, gül ve gibi çiçeklerin de satışını yaptıklarını kaydetti.

Fide satıcılarından Nurten Uyanık (37) da 5 yıldır fide yetiştirdiğini belirterek, "Organik fide satışı sayesinde evimizin   geçimini sağlıyoruz. Çocuklarımızın eğitimini de organik fide sayesinde karşılıyoruz" dedi. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Organik Fideler Pazarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement