Organik Köyde Su ve Yol Sıkıntısı - Son Dakika
Yerel

Organik Köyde Su ve Yol Sıkıntısı

Organik Köyde Su ve Yol Sıkıntısı

Muğla’nın ilk organik köyü Köyceğiz’in Çandır Mahallesi turizme açılmak istiyor.

25.11.2014 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın ilk organik köyü Köyceğiz'in Çandır Mahallesi turizme açılmak istiyor. Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Çandır Turizme Dayalı Organik Tarım' çalıştayında yörenin sorunları tartışılırken, Çandır'ın EKO turizmden yararlanması için neler yapılmalı sorusunun cevabı arandı.

Çandır Mahalle Muhtarı Salih Yukarlı, mahallenin en büyük sorununun su ve ulaşım olduğunu açıkladı. Muhtar Yukarlı, "Organik tarım faaliyetlerini daha da geliştirerek turizm alanında pansiyon turizminin gelişmesi için bizlere destek verilmesini istiyoruz. Çandır mahallesini tarımı, turizmi, ekolojik dengesi ile eko turizmden daha çok pay alabilmesi için öncelikle yolların yapılması gerekiyor. Mahallemiz Köyceğiz'e karayolu ile 40 kilometre uzaklıkta. Dalyan'dan tekneler ile gittiğimizde ise büyük tonajlı malzemeleri taşıyamıyoruz. Yollar 1995 yılında yapılan asfalt ile duruyor. Yaklaşık 20 yıldır mahallemizin yolları asfaltlanmadı. Su sıkıntısı da yaşıyoruz. Mahallemizin çevresi termal kaynaklar olması nedeniyle 7-8 metrelik sondajlarda sıcak su çıkıyor. Eğer yollarımız asfaltlanır, su sorunumuz çözülür ise mahallemize daha çok yerli ve yabancı turist çekerek EKO turizmi canlandırırız" dedi.

Muğla Gıda Tardım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, Muğla'da organik tarımın 2014 yılında 13 ilçede, 160 mahallede 910 üretici ile 48 bin 460 dekar alan ve 71 ürün üzerinde başlatıldığını açıkladı. Ekici, "Muğla genelinde organik tarım yetiştiriciliği ürün dağılımı Bodrum'da mandalina, Datça'da badem, zeytin, bal, keçiboynuzu ve tıbbi bitkiler, Fethiye'de badem, zeytin ve tıbbi bitkiler, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman'da susam, portakal, nar ve zeytin, Milas'ta zeytin, Ula'da susam, Menteşe ilçesinde ise sebze üzerine üretim yapılıyor. Şehir yaşamından kaçan insanlarımız Çandır gibi mahallelere giderek doğal ve organik üretime yöneldiler. Eğer Çandır ve buna benzer yerleşim birimlerimizin ilgili müdürlükler ile suyunu, yol sorununu ve pazarlama sorununu çözersek Muğla'yı EKO turizmde de önemli bir yere taşırız" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Organik Köyde Su ve Yol Sıkıntısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement