Organik Tarım Çalışmaları Grubundan Başkan Kocadon'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Organik Tarım Çalışmaları Grubundan Başkan Kocadon'a Ziyaret

Organik Tarım Çalışmaları Grubundan Başkan Kocadon\'a Ziyaret

Bodrum Ziraat Odası tarafından 12-13-14 Haziran tarihlerinde düzenlenen“Organik Tarım Çalışmaları, İyi Tarım Uygulamaları, Organik Tarımda Sertifikasyon ve Danışmalık Programı; Tarımda Teşvik ve Hibeler, Tarımsal Danışmanlık Hizmetleri konularındaki bilgilendirme toplantıları kapsamında ilçeye gelen heyet, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti.

14.06.2016 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Ziraat Odası tarafından 12-13-14 Haziran tarihlerinde düzenlenen"Organik Tarım Çalışmaları, İyi Tarım Uygulamaları, Organik Tarımda Sertifikasyon ve Danışmalık Programı; Tarımda Teşvik ve Hibeler, Tarımsal Danışmanlık Hizmetleri konularındaki bilgilendirme toplantıları kapsamında ilçeye gelen heyet, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti.

Bodrum Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinden Yrd. Doç. Dr. Nurettin Öner, Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanlığından Ziraat Mühendisi Evrim Yüksel, Sertifikasyon Danışmanlığı ve Eğitim Hizmetleri Uzmanı Fadime Koçel, Bodrum Ziraat Odası'ndan Ziraat Mühendisi Eşref Eğridal ile Hasat Türk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TAGYAD) Başkanı İsmail Uğural katıldı.

Düzenlenen toplantılarda Bodrum yarımadası genelindeki mahallelerde, çiftçi ve üreticilerle buluştuklarını, bölgelerindeki tarımsal sorunları tespit edip ayrıca devletin organik tarım ve iyi tarım uygulamaları kapsamındaki teşvikleriyle ilgili vatandaşları bilgilendirdiklerini ifade eden Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, çalışmalarla ilgili Başkan Mehmet Kocadon'a bilgi verdi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise Bodrum'un yerel değerlerini yaşatmak ve Bodrum genelindeki tarımsal faaliyetleri geliştirmek amacıyla yapılan girişimlere, bugüne kadar her zaman destek olduklarını belirterek, "Bodrum bildiğiniz gibi turizm başlamadan önce ekonomisini, tarımsal faaliyetlerden sağlıyordu. Turizmin ilçede etkisini artırmasıyla da bu faaliyetler gittikçe gerilemeye başladı. Bunlara bizler, çocukluğumuzda ve gençliğimizde şahit olduk. Ben de çiftçi bir ailenin çocuğu olarak Bodrum'da tarımla iç içe yaşadım ve sektörde uzun yıllar çalıştım. Sonrasında ise yoluma turizm ile devam ettim. Dört dönemdir de belediye başkanlığı yapıyorum. Bodrum Belediyesi olarak geliştirdiğimiz tarımsal projelerimiz yanı sıra Bodrum Ziraat Odamız tarafından başlatılan çalışmalara da Bodrum Belediyesi olarak elimizden gelen desteği sunmaya her zaman hazırız. Sadece turizm yatırımlarıyla değil; tarımsal kaynaklarımızla da, çiftçimiz ve üreticilerimizle bir olarak hep birlikte, Bodrum ekonomimizi güçlendirmeliyiz." dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Organik Tarım Çalışmaları Grubundan Başkan Kocadon'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement