Organları 4 Kişiye Umut Oldu - Son Dakika
Güncel

Organları 4 Kişiye Umut Oldu

Organları 4 Kişiye Umut Oldu

Ordu'da beyinde tümör bulunan ve tedavi gördüğü hastanede Dünya Kadınlar Günü'nde hayatını kaybeden 27 yaşındaki Semra Demireğen'in organları eşi tarafından bağışlandı.

09.03.2014 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da beyinde tümör bulunan ve tedavi gördüğü hastanede Dünya Kadınlar Günü'nde hayatını kaybeden 27 yaşındaki Semra Demireğen'in organları eşi tarafından bağışlandı. Genç kadının eşi 36 yaşındaki Ergin Demireğen, Çaresiz yaşamak gerçekten zor. Sağlığında bu kararı birlikte vermiştik dedi.

Ordu'da yaşayan evli ve 2 çocuk annesi ev hanımı Semra Demireğen ikinci bebeğini doğumundan bir süre sonra baş ağrısı şikayetiyle Hastaneye başvurdu. Beyininde tümör bulunün genç kadın yaklaşık 14 ay Hastane'de tedavi gördü. Semra Demireğen'in dün Dünya Kadınlar Günü'nde beyin ölümü gerçekleşti. 6 yıllık eşini kaybeden Ergin Demireğen, genç kadının organlarını bağışladı. Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden Ordu'ya dün gece geç saatlerde gelen uzman ekipler, Demireğen'in 2 böbreği, karaciğerini ve kalbini operasyonla aldı. Kalbin bulunduğu organ kutusu karayoluyla Samsun'a götürülürken Çarşamba havaalanında bekletilen Ambulans uçakla Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Karaciğer ve 2 böbrek ise 3 hastaya nakledilmek üzere karayoluyla Erzurum'a götürüldü.

İnşaat işçisi olan Ergin Demireğen, eşinin ölmeden önce sağken organ bağışı kararı aldığını belirterek,Zor gerçekten çok zor. 14 aydır çaresizliği yaşıyoruz. Bunu her dakika hissediyoruz. İstedik ki başka insanlara da en azından ışık olsun, bir çare olsun. Bunu düşünerekten sağlığında kendi isteğiyle karar verdik. Allah herkese şifa versin. Çaresiz yaşamak gerçekten zor. Eşim hastalanmadan öncede bana organlarını bağışlayacağını söylüyordu dedi. Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Organ, Doku Nakil Koordinatörü Dr. Selçuk Yücesan, organ bağışında bulunarak duyarlılık gösteren aileye teşekkür etti. Dr.Yücesan, Beyin tümörü sebebiyle tedavi gören hastamızın beyin ölümü gerçekleşti. Ailesiyle yaptığımız görüşmede organ bağışında bulundular. Hastamızın sağlığındaki beyanı doğrultusunda organ bağışı için gerekli işlemi başlattık. Hastamızın kalbi Ankara'da Eğitim Araştırma Hastanesi'nde bir hastaya, 2 böbreği ve karaciğeri de Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakil Merkezi'nde 3 farklı olmak üzere toplam 4 hastamıza hayat vereceğiz inşallah dedi. Semra Demireğen'in cenazesi ise toprağa verilmek üzere Ordu'nun Gölköy İlçesi Ahmetli Köyü'ne gönderildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Organları 4 Kişiye Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement