Organları 4 Kişiye Umut Oldu - Son Dakika
Güncel

Organları 4 Kişiye Umut Oldu

Organları 4 Kişiye Umut Oldu

Rize'de beyin ölümü gerçekleşen 29 yaşındaki Özdemir Hazır'ın organları başka hastalara umut oldu.

11.12.2014 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'de beyin ölümü gerçekleşen 29 yaşındaki Özdemir Hazır'ın organları başka hastalara umut oldu. Evladının organlarının toprak altında çürümesini istemediğini söyleyen Leyla Hazır, "İhtiyacı olanlara umut olmasını, bir ışık vermesini istedim. Benim canım yandı, başkasının yanmasın" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beyin tümörü teşhisi sonrasında ameliyata alınan Özdemir Hazır, Yoğun Bakım Ünitesi'nde süren tedavisi sırasında beyin kanamasına geçirdi ve beyin ölümü gerçekleşti. Aile, Özdemir Hazır'ın organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine Karadeniz Bölgesi Organ Nakil Koordinatörlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda Hazır'ın kalbi, böbrekleri ve karaciğerinin nakledilmesi kararlaştırıldı.

KALBİ 10 YILDIR KALP BEKLEYEN HASTAYA GİTTİ

Hastanın böbrekleri ve karaciğeri Erzurum'a, kalbi ise, Yıldırım Beyazıt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde on yıldır kalp bekleyen 49 yaşındaki bir hastaya nakledilmek üzere Ankara'ya gönderildi.

ANNE: BENİM CANIM YANDI, BAŞKASININ YANMASIN

Evladının organlarının toprak altında çürümesini istemediğini ifade eden anne Leyla Hazır ise, "Herkese, topluma, başka ihtiyacı olan hastalara umut olmasını, bir ışık vermesini istedim. Benim canım yandı, başkasının yanmasın. Yavrumun organları başkalarına umut olsun. Bileyim ki yavrumun organları başkasına can vermiş, hayat vermiş. Onu istedim. Bütün topluma da örnek olsun. Acılı bir anne olarak herkesi de konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Evladım dört kişiye can verecek. Oğlum dört kişiye can vermiş, onları hayata bağlamış. Ben oğlum adına mutlu olacağım" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü ve Kalp Damar Cerrahisi Klinik idari sorumlu hekimi Doç. Dr. Şahin Bozok da, organ bağışı için aileye teşekkür etti. - Rize

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Organları 4 Kişiye Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement