Organları Beş Kişiye Hayat Verecek - Son Dakika
Güncel

Organları Beş Kişiye Hayat Verecek

Organları Beş Kişiye Hayat Verecek

Ordu'da geçirdiği beyin kanaması sonrası tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 43 yaşındaki kişinin karaciğeri, iki böbreği ve korneaları beş kişiye nakledilecek.

06.05.2014 01:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da geçirdiği beyin kanaması sonrası tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 43 yaşındaki kadının karaciğeri, iki böbreği ve korneaları beş kişiye nakledilecek.

Giresun'un Tirebolu ilçesindeki evinde geçirdiği beyin kanaması nedeniyle Tirebolu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve yapılan ilk müdahalesinin ardından Ordu'daki özel bir hastaneye sevk edilen 3 çocuk annesi Nural Ada'nın tedavisi sırasında beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların görüştüğü acılı aile, organların bağışlanması talebini kabul etti. Bunun üzerine Samsun'dan gelen uzman ekipler, Ada'nın karaciğeri, böbrekleri ve kornealarını operasyonla aldı. Organlar, beş hastaya nakledilmek üzere Samsun ve İzmir'e götürüldü.

Hastanenin Organ Nakli ve Bağış Koordinatörü Dr. Mithat Yağlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Nural Ada'nın beyin kanaması nedeniyle üç gün önce hastanelerine geldiğini söyledi.

Ada'nın yoğun bakımda tedavisi sürdüğü sırada beyin ölümünün gerçekleştiğini ifade eden Yağlı, "Merhum Ada'nın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesiyle bir görüşme yaptık. Allah onlardan razı olsun, talebimizi kabul ettiler. Bu organ nakli ile beş insana hayat vermiş oldular. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

?Yağlı, Ada'nın karaciğerinin İzmir'deki bir hastaya, böbrekleri ile kornealarının ise Samsun'da dört hastaya nakledileceğini ifade etti. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Organları Beş Kişiye Hayat Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement