Organlarıyla 5 Kişiye Hayat Verecek - Son Dakika
Yerel

Organlarıyla 5 Kişiye Hayat Verecek

Bursa'da, trafik kazası sonucu tedavi gördüğü Çekirge Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki S.Ş. adlı kadının bazı organları Bursa, Çanakkale ve Malatya'da 5 ayrı hastaya nakledilecek.

26.11.2015 00:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, trafik kazası sonucu tedavi gördüğü Çekirge Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki S.Ş. adlı kadının bazı organları Bursa, Çanakkale ve Malatya'da 5 ayrı hastaya nakledilecek.

Önceki gün geçirdiği trafik kazası sonucu yaralanan S.Ş'nin tedavi gördüğü Çekirge Devlet Hastanesinde akşam beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların görüştüğü ailesi, adının açıklanmasını istemedikleri S.Ş'nin organlarını bağışlamaya karar verdi.

Organ Nakli Koordinatörü ve Çekirge Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Timur Didinen, gazetecilere yaptığı açıklamada, organları alınan kadının trafik kazasında çok hazin bir şekilde öldüğünü söyledi.

S.Ş'nin, biri 40 günlük bebek iki çocuğunun bulunduğunu belirten Didinen, şöyle devam etti:

"Ailesi bu olayın çok iyi değerlendirmesini yaptı. Çocuklarının, kızlarının eşlerinin organlarının başka genç hayatlara yeni hayatlar katmasına izin verdiler. Rahmetlinin ailesine başsağlığı diliyoruz. Yakınlarına, böyle bir karar verdikleri için hem kutluyoruz hem de sabır diliyoruz. Hastanın karaciğeri, Malatya'ya gidecek acil çağrımız var. Böbreklerden biri Çanakkale'ye, birisi de Bursa'da bir hastaya takılacak. Kornealar da Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kornea nakli bekleyen iki hastamıza nakledilecek. Sağlık Bakanlığının ambulans uçağı Yenişehir Havaalanı indi. Ameliyatın bitmesini bekliyoruz. Karaciğer ambulans uçakla Malatya'ya götürülecek" diye konuştu.

Organ Nakli Bursa Koordinasyon Merkezi sorumlusu Dr. Yavuz Selim Çınar ise kendilerine son on günde beş organ bağışı yapıldığını söyledi.

Bağışçı ailelere teşekkür ettiğini ve ailelerin çok önemli karar verdiğini belirten Çınar, şöyle konuştu:

"Bursa bölgesi organ naklinde son yıllarda öncü olmaya devam ediyor. Birinci sırada devam ediyoruz ülkemizde. Son on güne bakacak olursak vefat eden beş hastamızın organları bağışlarla 15'ten fazla insana umut oldu. Öncelikle böyle yüce bir kararı verdikleri için biz ailelere teşekkür ediyoruz. Bugünkü hastanın organları ile yarın beş hasta hayata tutunacak. Bursa'ya baktığınızda hakikatten çok başarılı bir bölge. Değerli çalışmalar var. Çok kaliteli koordinatörler var. Gerek genel sekreterliğimiz gerekse de Sağlık İl Müdürlüğümüz bu konuda çok ciddi destekleri oluyor. Son beş yıla baktığımızda inanılmaz bir oranı yakalamış bulunmaktayız. Bursa için, bizim için gurur verici bir tablo. Gece gündüz demeden organ nakli için çalışıyoruz. Başka insanlara umut, hayat olmak için çalışıyoruz. Bu başarıların en güzel sonucu da hayata tutunan, kurtulan insanlar oluyor. Onları gürünce tüm yorgunluğumuz, bütün çektiğimiz sıkıntıları unutuyoruz. Bursa'da yaşayanlara organ bağışında duyarlı oldukları için teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Organlarıyla 5 Kişiye Hayat Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement