Orgeneral Akar, İstanbul'da Bulunan Askeri Birlikleri Denetledi - Son Dakika
Güncel

Orgeneral Akar, İstanbul'da Bulunan Askeri Birlikleri Denetledi

Orgeneral Akar, İstanbul\'da Bulunan Askeri Birlikleri Denetledi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İstanbul'da bulunan askeri birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu. SAT ve SAS komandolarıyla kumanya yedi, yapılan tatbikatı izledi.

06.02.2016 17:47  Güncelleme: 20:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İstanbul'da bulunan askeri birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu. Akar, 43 yıl önce mezun olduğu Piyade Okulu'nun müzesini ziyaret ederek Piyade Okulu'nda kursiyerler ve birlik personeline hitap etti.

Genelkurmay Başkanı Akar, ayrıca geçtiğimiz günlerde uyuşturucu madde taşıyan ticari gemiye Libya karasuları dışında 'Albatros Harekatı' adı verilen operasyonla müdahale eden Sahil Güvenlik Özel Harekat Timi'ni de ziyaret etti.



ORGENERAL AKAR, 43 YIL SONRA MEZUN OLDUĞU PİYADE OKULU'NUN MÜZESİNDE

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, 4-5 Şubat tarihlerinde, İstanbul'daki askeri birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunarak Kara Kuvvetleri'nin temel unsuru olan Piyade sınıfı personelin eğitim gördüğü Piyade Okulu'nda incelemeler yaptı. Faaliyetin ilk gününde eğitim görmekte olan kursiyerler ve birlik personeliyle görüşen Akar, kursiyerler tarafından icra edilen meskün mahalde teröristle mücadele harekatı tatbikatını izledi. Genelkurmay Başkanı Akar, 43 yıl önce mezun olduğu Piyade Okulu'nun müzesini de ziyaret etti.



GENELKURMAY BAŞKANI AKAR, SAT VE SAS KOMANDOLARIYLA KUMANYA YEDİ

Orgeneral Akar, faaliyetin ikinci günündeyse, Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı'nda incelemelerde bulundu. Deniz Kuvvetlerinin en seçkin birliklerinden olan, her türlü hava, deniz ve arazi koşullarında özel harekat görevleri icra eden Sualtı Taarruz (SAT) ve Sualtı Savunma (SAS) Komutanlıklarını ziyaret eden Akar, SAT ve SAS komandolarıyla birlikte kumanya olarak dağıtılan öğle yemeğini yedi. Birliklerin teröristle mücadele harekatında da görev yapan personelle görüşen Genelkurmay Başkanı Akar, ağır hava şartlarında SAT/SAS personeli tarafından icra edilen tatbikatı Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Şükrü Korlu ile birlikte izledi.



AKAR'DAN KALAHARİ ÇÖLÜ'NDEKİ MARATONDA DERECEYE GİREN SAT KOMANDOSU'NA TEBRİK

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, incelemelerin son bölümünde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı İstanbul Tersanesinin MİLGEM sınıfı korvetlerin ve proje süreci devam eden diğer milli savaş gemilerinin dizaynının yapıldığı Dizayn Proje Ofisi'nde denetlemelerde bulundu.

Orgeneral Akar, ayrıca Kalahari Çölü'nde yapılan maratonda dereceye giren SAT Komandosu'nu da ziyareti sırasında tebrik etti.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Orgeneral Akar, İstanbul'da Bulunan Askeri Birlikleri Denetledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (41)

  • aa : tüm tsk ve emniyet mensuplarini ve özellikle güneydoğu da canı pahasına görev yapan kahraman mensuplari ile güzide komutani Hulusi pasamizi canı gönülden destekliyor her zaman yanlarindayiz 65 5 Yanıtla
  • texas: lan cikmayın zaten kürtlerin futbol neyine 38 0 Yanıtla
  • yaser: E durumlar nasıldı katil paşa 15 13 Yanıtla
  • ali rıza: kaç kişinin canı yandı bu denetlemelerde 22 3 Yanıtla
  • Dertligenc: Arkadaslar ben intihar etmeyi dusunuyorum hic keyfim yok bu yalanci dunyada yanlizim cok yanlizim 19 1 Yanıtla
  • Demokrat: Sen askeri birlikleri denetleyecegine askeri eğitim ver koca ordu en eğitimlileri dahi bile 20-30 kişiye kafa tutamıyor paralı askerlerin paşam! 9 9 Yanıtla
  • yani: KRAL NERDE KALDI ARAPLARIN ARASINDA İKİBÜKLÜM OTURUYORDU.ŞİMDİ KENDİNE GÜVENİR ROLÜNÜ OYNUYOR. 0 14 Yanıtla
  • Karadayi: Satilik tsk 1 11 Yanıtla
  • Suzi43: En iyi karari vermissin hepimiz olecez ha bugun ha yarin 9 1
  • Berk: Ne hayır kardeşim.Şi se yardımcı olalım. 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement