Orgeneral Akın Öztürk'ten "Hürkuş" Sitemi - Son Dakika
Güncel

Orgeneral Akın Öztürk'ten "Hürkuş" Sitemi

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, "Türk Hava Kuvvetleri Hürkuş ile uçmak istiyor.

10.04.2015 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, "Türk Hava Kuvvetleri Hürkuş ile uçmak istiyor. Hani diyorlar ya 'Türk Hava Kuvvetleri Hürkuş'u istemiyor' diye. Uçmak istiyoruz. Bir takım spekülasyonlara lütfen kimse kulak asmasın" dedi.

F-16 Modernizasyon Programı kapsamından düzenlenen "Son Uçak Teslim Töreni" Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Kazan Tesislerinde gerçekleştirildi. Törene Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Bilgin, TUSAŞ Uçak Grubu Başkanı Özcan Ertem ile çok sayıda askeri yetkili katıldı.

Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, törende yaptığı konuşmada, yapılan modernizasyon işlemleriyle artık çok daha farklı, çok daha muharip güce sahip F-16'ların Hava Kuvvetleri'nde görev yapacağını belirtti. "Hayalperest değiliz ama hayallerimiz var" diye konuşan Demir, bu hayalin de Türkiye'nin kendi muharip uçağını ürettiğinde de böyle bir tören yapmak olduğunu dile getirdi.

ORGENERAL ÖZTÜRK: "GÜCÜMÜZE GÜÇ KATTIK"

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, "Türk Hava Kuvvetleri'nin hali hazırda bel kemiğini oluşturan F-16 uçaklarımızın en ileri teknoloji seviyesine çıkarılmasını sağlayan bu projenin bitirilmesi, gücümüze güç katmıştır. Hava Kuvvetlerinin geldiği nokta bizi gururlandırmaktadır. Son yıllarda dünya üzerinde yaşanan krizlerin en önemlileri hemen bizim yanı başımızdaki coğrafyada meydana gelmiştir. Bu durum Silahlı Kuvvetlerin ve özellikle de Hava Kuvvetleri'nin her an harbe hazır ve en ileri seviyede olmasını gerektirmektedir. Madem etrafımızda kriz var, kuvvetli bir Silahlı Kuvvetler ve kuvvetli Hava Kuvvetleri'ne ihtiyacımız olduğu açıktır" dedi.

"HAREKET ETKİNLİĞİMİZ ARTTI"

Orgeneral Öztürk, "Modernizasyon Programıyla daha önce sahip olmadığımız bir çok yetenek kazandırılmıştır. Uçaklarımızın harekat etkinliği bugün en üst seviyeye çıkmıştır. Ayrıca envanterimize kazandırdığımız akllı mühimmatı gece gündüz uzaktan atma hassasiyeti kazanmıştır" diye konuştu.

"F-35 İLE UÇACAK HALE GELDİ"

F-16 modernizasyonu ayrı bir önem kazandığına dikkat çeken Öztürk, "Bu modernizasyonla F-16 uçakları, F-35 uçaklarıyla birlikte görev yapacak duruma gelmiştir. Ayrıca milli muharip uçağımızın geliştirilmesinde de çok çok büyük önemi vardır. Bana nasip olmaz ama benden sonrakiler muharip uçağımızla bu göklerde uçacaklardır" dedi.

"F-16'LARI YENİDEN ENVANTERE ALDIK"

"Tüm F-16 uçaklarımızı yeniden envantere almış olmaktan oldukça mutluyuz" diye konuşan Orgeneral Öztürk, "Dünyada bu konuda silah sistemi olarak kullanılan en son jenerasyon sistem uçaklarımızın üzerine uygulanmıştır. Çok şükür en son sistemi uçaklarımıza modernize ettik. İçerisinde bulunduğumuz dönem her türlü belirsizliği taşımaktadır, Hava Kuvvetleri artık her türlü durumda harbe hazır duruma kavuşmuştur" ifadelerini kullandı.

"HÜRKUŞ İLE İLGİLİ SPEKÜLASYONLARA KULAK ASMAYIN"

Orgeneral Akın Öztürk, programda Hürkuş ile ilgili spekülasyonlara son noktayı koyacak bir açıklama yaptı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Savunma Bakanı'na soru önergesi vererek, milli uçak Hürkuş'un ne zaman uçacağını ve Hava Kuvvetleri'nin bu uçağı istemediğine dair iddiaları gündeme getirmişti. Bakan Yılmaz, uçağın 2018 yılında teslimi için anlaşma imzalandığını söylerken, Orgeneral Öztürk de dün Hürkuş'u istemediklerine dair iddialara sert tepki gösterdi.

Orgeneral Öztürk, "Türk Hava Kuvvetleri Hürkuş ile uçmak istiyor. Hani diyorlar ya 'Türk Hava Kuvvetleri Hürkuş'u istemiyor' diye. Uçmak istiyoruz. bir takım spekülasyonlara lütfen kimse kulak asmasın. Burada son kez söylüyorum. Basındaki kardeşlerim bunu lütfen her zaman yazın ve arşivlerinize koyun' dedi. Öztürk, ayrıca TUSAŞ'dan söz aldığını belirterek, 12 ay sonra Hürkuş'un kendilerine teslim edileceğini vurguladı.

ORGENERAL ÖZTÜRK HÜRKÜŞ'A BİNDİ

Açılış konuşmalarının ardından modernizasyonu tamamlanan son F-16 uçağının bulunduğu hangarda kokteyl verildi. Orgeneral Akın Öztürk, hangarda bulunan Hürkuş'un kokpitine binerek, Türkiye'nin en yetenekli Hürkuş Test Pilotu Murat Özpala ile TUSAŞ Uçak Grubu Başkanı Özcan Ertem'den bilgi aldı. Orgeneral Öztürk ardından C-130 askeri kargo uçağının kokpitine binerek uzun süre yetkililerden bilgi aldı.

Törenin sonunda TUSAŞ tarafından modernizasyonu tamamlanan son F-16 uçağı pistten törenle havalandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Orgeneral Akın Öztürk'ten 'Hürkuş' Sitemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.


Advertisement