Orgeneral Ünal Hava Üslerini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Orgeneral Ünal Hava Üslerini Ziyaret Etti

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Kurban Bayramı dolayısıyla, Adana, Diyarbakır, Batman ve Malatya'daki hava üslerinde görevli personeli ziyaret etti.

25.09.2015 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Kurban Bayramı dolayısıyla, Adana, Diyarbakır, Batman ve Malatya'daki hava üslerinde görevli personeli ziyaret etti.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın internet sayfasında yer alan bilgiye göre, Orgeneral Ünal, Kurban Bayramı tatilini ailelerinden uzakta, terörle mücadele ve koalisyon harekatı kapsamında ülkenin güvenliği, huzuru için görevlerinin başında geçiren personelle bayramlaşmak ve incelemelerde bulunmak üzere, Adana İncirlik'teki 10'uncu Tanker, Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet, Batman'daki 14'üncü İnsansız Uçak Sistemleri (İUS) ve Malatya Erhaç'taki 7'nci Ana Jet Üs komutanlıklarına gitti.

İncelemelerine 10'uncu Tanker Üs Komutanlığından başlayan Orgeneral Ünal, burada aralarında Amerika ve Katarlı askeri personelin de bulunduğu bir heyet tarafından karşılandı.

Terörle mücadele ve koalisyon harekatı kapsamında Merzifon'dan intikal eden 151. Filo Komutanlığı personeliyle bir araya gelen Orgeneral Ünal, ailelerinden uzakta olmalarına karşı üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle motivasyonları yüksek personele teşekkür etti. Koalisyon harekatı kapsamında İncirliğe gelen Katar Hava Kuvvetleri personelini de ziyaret eden Orgeneral Ünal, ülkelerinden uzakta bulunan Katarlı personelin bayramını kutladı.

-Hava harekatına komuta etti

İncirlik'teki incelemelerinin ardından Diyarbakır'a geçen Orgeneral Abidin Ünal, ani gelişen olaylara müdahale edebilmek için hazır bekleyen pilot ve bakımcı personelle bayramlaştı. Ardından 2'nci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezinde incelemelerde bulunan Orgeneral Ünal, vardiya usulüyle çalışan personelin bayramını tebrik etti.

Orgeneral Ünal, 2'nci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezindeki incelemeleri sırasında başlayan bir terörle mücadele görevinin harekata yönelik hazırlıklarını da komuta etti.

Daha sonra Batman'da konuşlu 14'üncü İUS Üs Komutanlığına gelen Orgeneral Ünal, hedeflerin lazerle işaretleyerek vurulmasını sağlayan ve taarruzu görüntüleyerek etkisiz hale getirilinceye kadar teröristlerin yakalarını bırakmayan üs personeliyle bayramlaştı.

İUS'lerin özel bir data-link ile yerden kontrol edilerek uçurulmasını sağlayan yer kontrol istasyonlarını inceleyen Orgeneral Ünal, Diyarbakır'da hazırlıkları başlayan terörle mücadele görevini, GÖZCÜ İnsansız Hava Araçlarından alınan görüntüleri takip ederek Batman'dan yönetti. Ünal, Batman'daki incelemelerinde, son teknoloji ürünleri insansız uçak sistemlerinin faaliyetlerinin aksaksız yürütülebilmesi için görevlerinin başında bulunan sivil mühendislerin de bayramını kutladı.

Operasyonun sonucu hakkında bilgi aldı

Orgeneral Ünal, 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığında, terörle mücadele harekatında kullanılan milli mühimmatlar başta olmak üzere, akıllı mühimmat atan F-4 2020 uçaklarının pilotları ve bakım ekibiyle bayramlaşarak sohbet etti.

Malatya'daki incelemelerinin ardından Ankara'ya gelen Orgeneral Ünal, Hava Kuvvetleri Harekat Merkezine geçti ve vardiya görevinde bulunan personelin bayramını tebrik etti. Orgeneral Ünal, burada, terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilen Hava Harekatının sonucuna ilişkin de bilgi aldı.

Ziyaretlerini, "Personelimin görevlerine olan adanmışlıklarını bir kez daha yakından gördüm, ülkemizin huzuru ve güvenliği için yapmayacağımız fedakarlık yoktur" sözleriyle değerlendiren Orgeneral Ünal, terör harekatına katılan personeli tekrar tebrik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orgeneral Ünal Hava Üslerini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement