Örgülerin Kraliçesi 86 Yaşında Öldü - Son Dakika
Güncel

Örgülerin Kraliçesi 86 Yaşında Öldü

Örgülerin Kraliçesi 86 Yaşında Öldü

RUSYA'dan Fransa'ya göç eden Yahudi bir ailenin kızı olan Rykiel, 1930'da Paris'te doğdu ve 23 yaşındayken butik kıyafet hazırlayan bir mağaza sahibi Sam Rykiel ile evlendi.

25.08.2016 19:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RUSYA'dan Fransa'ya göç eden Yahudi bir ailenin kızı olan Rykiel, 1930'da Paris'te doğdu ve 23 yaşındayken butik kıyafet hazırlayan bir mağaza sahibi Sam Rykiel ile evlendi. Kariyerini başlattığına inanılan bu evliliğin ardından hayalindeki kazakları tasarlamaya başlayan Rykiel, hem sıcak tutan hem de ısıtacak ama farklı kazak modelleri üretmeye başladı. Tasarladığı kazakların biri, bir Fransız dergisinin kapak kızı tarafından giyilince Rykiel, bir anda tüm Fransız kadınlar arasında tanınmaya başlamış ve 1972'de de başka bir moda dergisi tarafından kendisine 'Örgülerin Kraliçesi' unvanı verilmişti.

ÜNLÜ MÜŞTERİLERİ VARDI

Bu unvanı ölene kadar taşıyan Rykiel'in, ilk ünlü müşterileri arasında Brigitte Bardot, Audrey Hepburn ve Catherine Deneuve gibi dönemin ünlü kadın simaları bulunuyordu.

HOLLANDE: ÖNCÜ BİR KADINDI

Kırmızı saçları, renkli ve eğlenceli tasarımlarıyla moda dünyasında daima farklılığıyla isminden söz ettiren Rykiel için Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Başbakan Manuel Valls da açıklama yaptı. Hollande, "Çizdiği yolda iz bırakmayı bilen özgür ve öncü bir kadındı" derken, Valls, "Kadın modasını yeniden icat eden ve Fransız zerafetinin moda dünyasında vücut bulmasını sağlayan muhteşem bir modacıydı" yorumun yaptı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Örgülerin Kraliçesi 86 Yaşında Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement