Orhan Kemal Babaeski'de Anılacak - Son Dakika
Yerel

Orhan Kemal Babaeski'de Anılacak

Orhan Kemal Babaeski\'de Anılacak

KIRKLARELİ (İHA) – Ünlü yazar Orhan Kemal, Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde düzenlenecek “Babaeski Orhan Kemal’i anıyor” konulu söyleşiyle anılacak.

29.02.2016 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KIRKLARELİ (İHA) – Ünlü yazar Orhan Kemal, Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde düzenlenecek "Babaeski Orhan Kemal'i anıyor" konulu söyleşiyle anılacak.

Babaeski Belediyesi tarafından, kültür etkinlikleri kapsamında 14 Mart 2016 Pazartesi günü saat 19.00'da Belediye Sarayı Tansa Düğün Salonu'nda "Babaeski Orhan Kemal'i anıyor" konulu söyleşi düzenlenecek. Gerçekleşecek olan söyleşiye, Gazeteci Yazar Mazlum Vesek ile Orhan Kemal'in oğlu Araştırmacı Yazar Işık Öğütçü katılacak.

Söyleşiyle ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, "Türk edebiyatının usta kalemi Orhan Kemal eserleriyle genç kuşaklara ve bizlere yol göstermeye devam ediyor. 2 Haziran 1970 yılında vefat eden Orhan Kemal'in cenazesi Bulgaristan'dan Babaeski'ye getirildiğinde yol kenarında bekleyen işçilerimiz cenaze arabasının önüne "Biz İşçiler Hatıran Önünde Saygı ile Eğiliyoruz" yazılı bir döviz asmışlar. Bizler de 46 yıl aradan sonra bu işçilerin şehrinde Orhan Kemal'i tekrar anmak istedik. Düzenlediğimiz bu etkinliğe işçilerimizi, öğrencilerimizi, STK'ları, kısacası tüm halkımızı davet ediyorum" dedi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Orhan Kemal Babaeski'de Anılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement