Orhan Pamuk'a Söylemeyin'in Gösterimi Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Orhan Pamuk'a Söylemeyin'in Gösterimi Yapıldı

Orhan Pamuk\'a Söylemeyin\'in Gösterimi Yapıldı

ULUSLARARASI Antalya Film Festivali'nin Ulusal Film Kategorisi'nde yarışan 'Orhan Pamuk'a Söylemeyin Kars'ta Çektiğim Filmde Kar Romanı da Var'ın gösterimi yapıldı.

17.10.2016 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ULUSLARARASI Antalya Film Festivali'nin Ulusal Film Kategorisi'nde yarışan 'Orhan Pamuk'a Söylemeyin Kars'ta Çektiğim Filmde Kar Romanı da Var'ın gösterimi yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 53'üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali Ulusal Yarışma bölümünün ilk filmi 'Orhan Pamuk'a Söylemeyin Kars'ta Çektiğim Filmde Kar Romanı da Var' filminin dünya prömiyeri yapıldı. Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'ndaki gösterime, filmin senaristi ve yapımcısı Rıza Sönmez ile oyuncular katıldı. Filme, sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. Filmin gösterimin ardından Rıza Sönmez ve oyuncular, seyircilerin karşısına çıkarak soruları yanıtladı.

İNSANLIK ANITI HEYKELİ

Rıza Sönmez, Kars'ta tanıştığı görme engelli müzisyen Yüksel Ermutlu'dan ilham alarak yola çıktığını kaydetti. Orhan Pamuk'un 'Kar' isimli romanını da filmin içine alarak bir belgesel hazırladıklarını belirten Sönmez, filmde Mehmet Aksoy'un Kars'taki 'İnsanlık Anıtı' isimli heykelinin neden kullanılmadığını da anlattı. Sönmez, şöyle konuştu:

"Mehmet Aksoy'un heykeliyle ilgili bir şey de olabilirdi. Fakat onunla ilgili benim birçok insandan farklı bir düşüncem var. Heykelin kaldırılması itiraz ettiğim bir şey ama konulma biçimi de aslında benim itiraz ettiğim bir şeydi. Şimdi Kars'a gittiğiniz zaman oradaki insanların bir kısmı Ermenilerle ilgili bir şeyler anlatır. Ermenistan'a gittiğinizde bir dolu şey duyarsınız. Onlarla, o politik dertleri tartışıp bir şeylere ikna etmeye çalışmayı çok sevmiyorum. 'Benim dayattığım şekilde barışmalısınız' diye bir tanımlamayı doğru bulmuyorum. Mehmet Aksoy'un işlerini çok seviyorum, eskiden beri takip ederim. Ancak insanların birbirleriyle barışma yolunu bir üst dille tanımlamayı çok doğru bulmuyorum. Dolayısıyla filmimde onu da çok konu etmedim. "

Filmi, Semih Kaplanoğlu başkanlığındaki Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jüri üyeleri de izledi.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Orhan Pamuk'a Söylemeyin'in Gösterimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement