Orhaneli'de dernekler buluşması - Son Dakika
Güncel

Orhaneli'de dernekler buluşması

Orhaneli Köy Dernekleri tarafından her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Dernekler Buluşmasının bu ayki durağı Orhaneli oldu.

21.03.2016 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu'nun ev sahipliğinde bir araya gelen Dernekler, İbrahim Hüsniye Çağlayan Konferans Salonunda buluştu.

Yaklaşık 35 Köy Derneği Başkanı, Muhtarlar ve çeşitli STK ların Başkan ve yöneticilerinin de katıldığı programda, Ak Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, Müfit Aydın ve Ak Parti İlçe Başkanı Ali Aykurt, DAĞDER Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Kaya ve çok sayıda dernek üyesi de yer aldı. Programda konuşan Ak Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, Dağ yöresinin en büyük sorunu olan yol konusunda çok ciddi çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, tarih boyunca süregelen yol sorununu bu dönemde çözecekleri konusunda söz verdi. Bütün Şehir Yasasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesinin dağ yöresi İlçelerinde ciddi hizmetler gerçekleştirdiğini dile getiren Mesten, İlçe Belediye Başkanlarının her türlü talebinin gerçekleşmesi adına Ankara'da takipçi olduklarının altını çizen Mesten, 2019 yılına kadar bölgenin önemli sorunlarını çözmüş olacaklarını kaydetti. Ak Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın ise bölgenin sorunlarına vakıf olduklarını belirterek çözülmesi noktasında gereken her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Programa ev sahipliği yapan Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ise, başta Ak Parti Bursa Milletvekilleri olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ederek, kendilerini Orhaneli'de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti. Konuşmasına Ülkemizde yaşanan terör olaylarını lanetlediklerini belirterek başlayan Tatlıoğlu, kendisinin aynı zamanda Türkiye Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı olduğunu hatırlatarak, bu vesileyle de terörü ve destekçilerini lanetlediklerinin altını çizdi. Bölgenin en önemli probleminin öncelikle yol ve istihdam olduğunun altını çizen Tatlıoğlu, Bursa Orhaneli arası yol konusunda önemli aşama kat edildiğine değinen Tatlıoğlu, Bursa Milletvekillerinin de desteği ile yolun kısa sürede bitirileceğine inandığını söyledi.

Maden OSB kurulacak

İstihdam konusunda Dağ yöresinin milat projesi olarak değerlendiren Tatlıoğlu, şöyle devam etti; "geçtiğimiz günlerde Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanımız Fikri Işık ile yaptığımız görüşmede Maden OSB için gerekli kamulaştırma bedeli konusunda gerekli desteğin sözünü aldık. Şu anda 65 firmanın OSB de fabrika kurmak için talebi var ve bu yaklaşık 10 bin kişilik bir istihdam demektir. Bu proje bölgemizin miladı olacaktır ve biz bu OSB'yi kuracağız. Bölge halkımızdan aldığımız pozitif enerji ve destekle hızlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyoruz" dedi. Bölgede sanayinin yanı sıra turizm ve tarım konusunda önemli projeler hazırladıklarını dile getiren Tatlıoğlu, bu birlik ve beraberlik tablosu olduğu sürece, kalkınma hamlesini başaracaklarına inancının sonsuz olduğunu ifade etti.

Ak Parti Orhaneli İlçe Başkanı Ali Aykurt ise, bölgede yapılması planlanan birçok proje ile ilgili Belediye Başkanı ve Milletvekilleri ile ortak çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak, Orhaneli'de yapılacak her türlü yatırıma sonsuz destek verdiklerini kaydetti. Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Kaya ise ev sahipliği dolayısıyla Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu'na teşekkür ederek, DAĞDER olarak her zaman birlik ve beraberliğin altını önemle çizdiklerini, gördüğü tablodan son derece mutlu olduğunu ifade etti. DAĞDER'in kurduğu bir çok komisyonla çeşitli projeler yaptığını ve bölgenin toplu kalkınma hamlesi için gerekli her türlü akademik desteğe hazır olduklarını belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Orhaneli'de dernekler buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement