Orhaneli Kent Konseyi Başkanlığı'na Mehmet Aydemir Seçildi - Son Dakika
Güncel

Orhaneli Kent Konseyi Başkanlığı'na Mehmet Aydemir Seçildi

Bursa Kent Konseyi Başkanı (BKK) Semih Pala'nın divan başkanlığını üstlendiği Orhaneli Kent Konseyi'nin ilk seçimli genel kurulunda, Mehmet Aydemir başkanlığa oy birliğiyle seçildi.

22.01.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İbrahim Hüsniye Çağlayan İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda yapılan genel kurul toplantısına, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Kaymakam Hacı Bayram Acar, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yunus Şahan, İlçe Emniyet Amiri Hakan Aga, belediye yöneticileri, resmi kurumların temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Çoğunluğun sağlanmasıyla genel kurulun açılışını Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Divan başkanlığına BKK Başkanı Semih Pala, divan üyeliklerine ise 22. Dönem Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Salim Aktürk oybirliğiyle seçildi. Orhaneli Kent Konseyi çalışma yönergesi de genel kurulda kabul edildi.

Orhaneli Kent Konseyi başkanlığına tek adayın olduğu kurulda, Mehmet Aydemir açık oylama sonucu oybirliğiyle başkanlığa seçildi. Yürütme kurulu için yapılan oylamada ise, Yunus Şahan, Salim Aktürk, Nevzat Tanışık, Emel Karadağ, Sadullah Koçan, Ersen Birgül, Taner Ay, Serpil Oral, Mahmut Kuruoğlu ve Ali Başay seçildi.

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, nüfus olarak küçük ilçelerin sıkıntılarının benzer olduğunu söyledi. Meseleleri tespit etmenin yanında çözüm üretmenin de önemine değinen Tatlıoğlu, bunların yanında ilçenin gelişmesi, bir adım öteye gitmesi ve Bursa'ya yakışır bir ilçe olması için projeler ürettiklerini belirtti. Kent konseyinin bu çalışmalardan biri olduğunu ifade eden Tatlıoğlu, "Yerleşim bölgelerindeki eksikliklerin nasıl kapatılacağı, birlik ve beraberlik içerisinde tüm sıkıntıların nasıl aşılacağı kent konseyi yapılarıyla çözülebileceği anlaşılmıştır. Bu yüzden tüm belediyelerde kent konseylerinin kurulması zorunlu olmuştur. Tüm kaygılardan uzak, tüm siyasi karmaşadan uzak yaşadığımız ilçeyi nasıl geliştireceğimizi, kültürümüzü nasıl koruyacağımızı, kendimizi nasıl daha iyi tanıtacağımızı kent konseyinde konuşacağız. Bursa Kent Konseyi bu konuda çok başarılı. BKK Başkanı Semih Pala ile görüşerek Orhaneli'ye de kent konseyini kazandırmak istedik" dedi.

Gönüllülük esasına göre işleyen kent konseyi yapısıyla tüm dedikoduların kırılacağını anlatan Tatlıoğlu, ilçeyi seven herkesin biraraya gelerek sıkıntıları konuşup, çözüm üreteceğini dile getirdi.

"Kent konseyleri kavga yeri değil, fikir üretme yerleridir"

BKK Başkanı Semih Pala, genel kurulun ilçeye ve şehre hayırlar getirmesini diledi. Yasanın verdiği yükümlülüğü yerine getiren Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu'nu ve istekle Orhaneli Kent Konseyi'ni kuran vatandaşları tebrik eden Semih Pala, kent konseylerinin belirli bir siyasi partiye veya görüşe ait olmadığını, herkese ve her kesime açık olduğunu hatırlattı. Devlet kurumlarını ve sivil toplum kuruluşlarını buluşturabilen tek kurum olduğunu söyleyen Pala, katılımcılar hakkında bilgi verdi. Kent konseyleri sayesinde vatandaşın yönetime katılımının sağlandığını aktaran Pala, çözüme yönelik projelerin geliştirebildiğini, bunun da idarecilere kolaylık sağladığını anlattı. Bireysel arzulara göre değil, toplumun genel ihtiyacına göre çalıştırılmasını tavsiye eden Pala, 'Toplumsal Denge Çizgisi' anlayışına öncelik verilmesini önerdi. Kavga etmeden her türlü konunun kent konseyi çatısı altında görüşülüp, konuşulabileceğini ifade eden Pala, "Kent konseyleri kavga yeri değil, fikir üretme ve takibini yapma yerleridir. Siyasi partiler, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Ancak kent konseyleri tek tip fikirlerin yer alacağı yerler değildir. Meseleler senelerdir konuşuluyor. Kent Konseyi'nde de konuşulacak ancak ortak akılla çözüm de üretilecek. Orhaneli, nüfusu az olsa da Türkiye'nin önemli yerleşim yerlerindendir" dedi.

İlçelerden ve köylerden şehre olan göçlere de değinen Pala, bunun önüne geçilmesi, insanların kendi bölgelerinde daha rahat yaşayabilmesi, sıkıntılarının giderilmesi için çözümlerin de ancak yöre halkı tarafından geliştirilebileceğini aktardı. Kent konseyinin de bunun için önemli araç olduğunu hatırlatan Pala, BKK hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin en güçlü ve en aktif kent konseyi olan BKK'nin yılda 1500 etkinlik yapabildiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri, 4 Meclis, 30 çalışma grubu ve yüzlerce gönüllüyle birlikte projeler ürettiklerini belirten Pala, kent konseyleri ile belediyelerin uyumlu çalışmasına dikkat çekti.

Orhaneli Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aydemir ise, kent konseyinin yerel hemşerilik hukuku çerçevesinde buluştuğu, bölgenin ihtiyaçlarına öncelik verdiği, meselelerin medenice tartışıldığı ve çözüm üretildiği buluşma noktası olacağını ifade etti. Ortak aklın esas alınacağını anlatan Aydemir, kentteki tüm paydaşları biraraya getireceklerini dile getirdi. Ortak fikirleri ilgili kurumlara aktararak takipçisi olacaklarını aktaran Aydemir, Orhaneli'yi geliştirmek ve güzelleştirmek için çalışacaklarını söyledi.

22. Dönem Bursa Milletvekili ve Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi BKK Faruk Anbarcıoğlu, sivil toplum örgütlerinin her geçen gün önem kazandığını, halkın yönetimlere katılımının önemsendiğini dile getirdi. Kent konseyi sayesinde ilçenin herkes tarafından yönetilmiş olacağını aktaran Anbarcıoğlu, 'ben' anlayışından 'biz' anlayışına geçileceğine değindi. Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu hakkında bilgi veren Anbarcıoğlu, konuşmasının sonunda kendi yazdığı bir şiiri seslendirdi.

Orhaneli Kaymakamı Hacı Bayram Acar, kurulan kent konseyinin hayırlara vesile olmasını diledi. Artık insanların yönetime katılmak istediğini, gelişen teknolojiyle kolaylaştığını ve önem kazandığını söyleyen Acar, kent konseylerinin de önemli açığı kapatan çatı kuruluşu olduğunu ifade etti.
Programın sonunda BKK Başkanı Semih Pala ile Faruk Anbarcıoğlu tarafından Orhaneli Belediye Başkanı ve protokole günün anısına BKK plaketi takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Orhaneli Kent Konseyi Başkanlığı'na Mehmet Aydemir Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement