Orhangazi'de Şenlik Havasında Spor - Son Dakika
Spor

Orhangazi'de Şenlik Havasında Spor

Orhangazi\'de Şenlik Havasında Spor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlediği Okul Sporları Şenliği, Yıldırım, Harmancık, Nilüfer, Osmangazi, Gürsu, Kestel, Mudanya, Yenişehir, İznik ve Gemlik’in ardından Orhangazi’de de başladı.

27.03.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlediği Okul Sporları Şenliği, Yıldırım, Harmancık, Nilüfer, Osmangazi, Gürsu, Kestel, Mudanya, Yenişehir, İznik ve Gemlik'in ardından Orhangazi'de de başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 17 ilçede 200 bin öğrenciyi sporla buluşturacaklarını söyledi.

Bursa'nın spor alt yapısını güçlendirmek amacıyla amatör kulüplere saha, mahallelere tesis, okullara spor salonları kazandıran Büyükşehir Belediyesi'nin, spor kültürünün küçük yaşlarda aşılanması maksadıyla hayata geçirdiği okul sporları şenlikleri hız kesmeden devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün iş birliği ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün katkılarıyla hayata geçirilen ve ilki Yıldırım ilçesinde başlayan okul sporları şenliği Harmancık, Nilüfer, Osmangazi, Gürsu, Kestel, Mudanya, Yenişehir, İznik ve Gemlik'in ardından Orhangazi'de de start aldı. Orhangazi Spor Salonu'ndaki spor şenliklerinin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ogün Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Altepe, eğitimin sadece eğitim camiasına bırakılacak kadar basit bir konu olmadığını belirterek, gerek ilçe belediyeleri gerekse Büyükşehir Belediyesi olarak eğitimin en büyük destekçisi olmaya devam edeceklerini vurguladı. Geleceğin teminatı olan çocukların daha sağlıklı, sporcu, donanımlı ve idealist fertler olması için bütün imkanları seferber ettiklerini ifade eden Altepe, "Sırf çocuklarımız başarılarıyla göğsümüzü kabartsın diye onların eğitimi için Avrupa bile olmayan Bilim Merkezi gibi tesisleri Bursa'ya kazandırıyoruz. Orhangazi'de hangi okulumuzda ne eksiklik varsa Orhangazi Belediyemizle işbirliğinde en kısa zamanda bu eksiklerin hepsi giderilecek. Çocuklarımız boş zamanlarını sporla, kültürel aktivitelerle geçirecek ve kötü alışkanlara zaman bulamayacak" dedi.

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarıyla Bursa'nın artık bir 'spor şehri' olarak da anılmaya başladığını belirtti. Belediyespor Kulübü bünyesinde 350'ye yakın lisanslı sporcu ve 12 spor kulübü ile Orhangazi'de gençlerin birinci meşgalesinin spor olduğunu dile getiren Çağlayan, ilçede sporu şenlik havasında yaşatmaları sebebiyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer ise gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması için sporun önemli bir unsur olduğunu ifade ederek, çalışmaları dolayısıyla Altepe'ye teşekkür etti.

Şenlik daha sonra iki grup öğrenci arasındaki sportif müsabaka ve akrobatik basketbol gösterisinin ardından son buldu. Yarışmaya katılan öğrencilere madalyaları Başkan Altepe ve protokol üyeleri tarafından verildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Orhangazi'de Şenlik Havasında Spor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement