Orhangazi Kent Konseyi Yeni Ofislerinde - Son Dakika
Güncel

Orhangazi Kent Konseyi Yeni Ofislerinde

Orhangazi Kent Konseyi Yeni Ofislerinde

Orhangazi Kent Konseyi, Orhangazi Belediyesi'nin tahsis ettiği yeni ofislerinde düzenlenen törenle hizmet vermeye başladı.

17.11.2014 14:54  Güncelleme: 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Açılışa katılan Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, şehir hayatında önemli bir yeri olan kent konseylerinin değerinin bilinmesini istedi.

Bir süre önce yeni oluşumunu tamamlayan Orhangazi Kent Konseyi, Orhangazi Belediyesi tarafından tahsis edilen Kapalı Pazaryeri'ndeki yeni ofislerini, düzenlenen törenle hizmete açtı. Orhangazi Kent Konseyi'nin tanıtımının da yapıldığı açılışa, Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, BKK Başkanı Semih Pala, İlçe Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, BKK Genel Sekreteri Dr. Enes Battal Keskin, BKK Genel Sekreter Yardımcısı Cüneyt Acar, BKK Spor Çalışma Grubu Temsilcisi Hasan Özyıldırım, Gemlik Kent Konseyi ve İznik Kent Konseyi'nin yürütme kurulu üyeleri, muhtarlar, partilerin temsilcileri, belediye yöneticileri ve çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

"Kent konseyleri köprü vazifesi görüyor"

BKK Başkanı Semih Pala, üstlendikleri misyonu ilçelerde de görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Kent konseyi kavramının kanunlara girdiğini, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin başkanlığında hemen uygulamaya alındığını anlatan Pala, Türkiye'de örnek yapılanmanın Bursa'da oluşturulduğunu belirtti. Bursa Kent Konseyi'nin Türkiye'nin en büyük, en güçlü ve en aktif kent konseyi olduğunu hatırlatan Pala, "Kent konseyleri vatandaş ile yöneticiler arasında köprü vazifesi görüyor. Kent konseyleri kavga edilen, dedikodu yapılan yerler değildir. Herkes iyi niyetle fikir ve düşüncelerini dile getirir. Kent konseylerinin katılımcıları, Valilikten üniversitelere, resmi kurumlardan sivil toplum kuruluşlara kadar geniş bir yelpazeden oluşuyor. Kent konseylerinde gönüllü katılımcılık esastır. Şehir hayatında önemli bir yeri olan kent konseylerinin değeri bilinmeli. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan'a verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyordum" dedi.

Vatandaşla iç içe olmak isteyen belediye başkanlarının kent konseylerine güzel imkanlar sunduğunu söyleyen Pala, kent konseylerinin de imkanları iyi değerlendirmesini tavsiye etti. Bursa Kent Konseyi'nin üzerine düşen desteği Orhangazi Kent Konseyi'ne vereceğini anlatan Pala, ortak çalışmalar yaparak şehre ve ilçeye faydalı olacaklarını anlattı.

"Kent konseyleri bizim için bir şanstır"

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise, kanunun kurulmasını zorunlu kıldığı kent konseylerine birçok belediye başkanının tereddütle baktığını, ancak Orhangazi Belediyesi'nin kent konseyi yapısını önemsediğini belirtti. Daha önceden başkanı ve yürütme kurulu seçilen Orhangazi Kent Konseyi'ne yeni bir yer sağlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Çağlayan, "Kent konseyleri bizim için bir şanstır. Belediye başkanları için de bir şanstır. Birileri sizin adınıza düşünecek, proje hazırlayacak. Bizler de hazır olan çalışmaları, karar alma mekanizmalarında görüşüp icra safhasına getireceğiz. Bizler, kent konseylerini, belediye başkanlarının işini kolaylaştıran yapılar olarak görüyoruz. Bu noktada Orhangazi'nin bir eksiği tamamlanmış oldu. Kent konseyine rahat, bağımsız ve özgür çalışabilmesi için belediye binasından ayrı bir yer tahsis ettik. Burada oluşacak fikirlerin ilçemizin gelişimine katkı sağlayacağını ümit ediyorum" diye konuştu.

Bursa Milletvekili İsmail Aydın, yeni ofislerine kavuşan Orhangazi Kent Konseyi'nin ilçeye hayırlı olmasını diledi. Yerel yönetimlerin, yerinden yönetimin ön plana çıktığı bir dönemi yaşadıklarını anlatan Aydın, demokrasinin halkın şehir yönetimine katıldığı bir sistem olduğunu hatırlattı. Kent konseylerinin güzel bir örnek olduğunu söyleyen Aydın, "Şehirlerimizin sürekle göç alan alıyor. Kent konseyleri, bu bağlamda kentlilik bilincinin oluşmasında önemli yere sahip. Kent konseyleri vatandaşın yönetime katılmasını amaçlıyor. Bu yapı doğrultusunda geçtiğimiz dönemde mecliste çıkardığımız Büyükşehir Belediye Yasasıyla yerelleşmeyi hedef aldık. Yerel yönetimlerin yetkilerinin artırdık. Ancak yereldeki her mesele belediyeyle çözülemiyor. Bu yüzden kent konseyleri önem taşıyor. Bunu Türkiye'de en iyi başaran Bursa Kent Konseyi'dir. Kent konseyini aktif şekilde harekete geçiren ve örnek projeler geliştiren Semih Pala'yı tebrik ediyorum. BKK Başkanı Semih Pala, inanıyorum ki Orhangazi, Gemlik ve İznik kent konseylerine gerekli desteği verecektir. Belediye başkanımızı da verdiği katkılardan ötürü kutluyorum" dedi.
Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer de, kent konseylerinin belediye kanunları kapsamında faaliyetlerini yürüttüğünü hatırlattı. İlçe meseleleriyle ilgilenen ve çözüm üreten kent konseylerinin topluma fayda sağlayacağını anlatan Yurdaer, demokratik katılımın güzel bir örneği olduğunu kaydetti. Toplumun tüm kesimlerinin Orhangazi Kent Konseyi bünyesinde buluştuğunu dile getiren Yurdaer, güzel çalışmalara imza atacak olan kent konseyine destek veren Belediye Başkanı Neşet Çağlayan'ı da tebrik etti.

Orhangazi Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Burak, kendilerine rahat çalışma ortamı sunan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan'a teşekkür etti. Kent konseylerinin kanunla desteklendiğini hatırlatan Burak, kent konseylerinin demokrasinin gelişiminde önemli bir yapı taşı olduğunu söyledi. Bundan sonra Orhangazi'yi ilgilendiren her konuyu ele alacaklarını belirten Burak, "Orhangazi'nin yönetimine katkı sunacak olan kent konseyimiz, yeni yerinde hayırlı hizmetler edecektir. İlçe halkının da kent konseyimizin katkı sunacağına inanıyoruz. Çalışma gruplarımız, ilçemizin ihtiyaç duyduğu konularda görüş ve düşüncelerini ilgili yerlere sunacaktır. Ortak aklın devreye girdiği süreci yaşamaya başlayacağız. Kent konseyimiz, fikri olan herkese açıktır" dedi.
Konuşmaların ardından davetliler tarafından açılış kurdelesinin kesilmesiyle Orhangazi Kent Konseyi ofisleri hizmete açıldı. Daha sonra davetliler hizmete açılan çalışma ofislerini gezerek bilgi aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Orhangazi Kent Konseyi Yeni Ofislerinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement