Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın Açıklaması

Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın Açıklaması

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, olası orman yangınlarına hazırlıklı olduklarını ve her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

30.06.2014 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, olası orman yangınlarına hazırlıklı olduklarını ve her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, yaz aylarının gelmesi nedeni ile olası orman yangınlarına karşı tedbirlerini aldıklarını açıkladı. Müdür Yalçın, "Bilindiği üzere ormanların en büyük düşmanı yangınlardır. Yangınların çıkış sebepleri ise yüzde 59 ihmal ve dikkatsizlik, yüzde 20 nedeni bilinmeyen, yüzde 12'si kasıt, yüzde 12 ise yıldırımlardan oluşmaktadır. Orman yangınları büyük oranda hava sıcaklıkları ve ekstra hava hallerinin olduğu, tabiatta yanıcı maddelerinin aşırı derecede bulunduğu yaz aylarında çıkmakta, bu aylarda ormanla herhangi bir nedenle ilişkisi olan ve ilişki içine giren vatandaşlarımızın çok dikkatli olması gerekmektedir. Orman içi ve civarı yaşayan vatandaşlarımız veya herhangi bir sebeple orman içi ve civarından geçen vatandaşlarımız ormanda yangına yol açabilecek davranışlardan uzak durmalı yangına sebebiyet vermekten kaçınmalıdır" dedi.

2014 yılı yangın sezonunun başlaması dolayısıyla Balıkesir merkezde konuşlanan helikopter ve ekibi ile yer ekibini denetleyen Balıkesir Orman Bölge Müdürü Sayın Hüseyin Yalçın; "Bölge Müdürlüğü olarak gerek idari gerekse fiili her türlü tedbiri aldık. Ormanları yangın gözetleme kulelerimiz vasıtasıyla ormanları 24 saat gözetim altında tutuyoruz. Günün hangi saati olursa olsun herhangi bir dumanı gören kulelerdeki görevliler bunu hemen en yakın yangın ekibine ve amirine bildiriyor. Ekiplerimizi de alınan yangın ihbarına en geç 12 dakikada müdahale edecek şekilde konuşlandırdık. Günün hangi saatinde olursa olun ekiplerimiz verilen ihbara anında hareket ediyor" dedi.

Bölge Müdürü Yalçın, "Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğümüzün orman yangınlarıyla mücadele de kullanılmak üzere kiralanmış, Balıkesir merkez, Edremit ve Çanakkale'de konuşlanan 3 adet helikopter, yine Edremit'te konuşlanan 1 adet uçak olmak üzere 4 araçlık hava gücüne sahibiz. Balıkesir'de 20 adet iş makinesi, 27 adet ilk müdahale aracı, 70 adet de su ikmal aracı ve arazöz, Çanakkale ilinde ise 16 adet iş makinesi, 16 adet ilk müdahale ekip aracı, 54 adet de su ikmal aracı ve arazöze mevcut olup başta orman yangınları olmak üzere diğer arazi yangınlarına da müdahale için 24 saat esasına göre her an hareket edecek şekilde hazır vaziyette bekletilmektedirler" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement