Orman Endüstri Mühendisleri İnegöl'deki İşletmelerde Staj Yapacak - Son Dakika
Yerel

Orman Endüstri Mühendisleri İnegöl'deki İşletmelerde Staj Yapacak

Orman Endüstri Mühendisleri İnegöl\'deki İşletmelerde Staj Yapacak

Bursa Teknik Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliği öğrencileri, İnegöl’deki mobilya işletmelerinde 16 hafta süreyle staj yapacak.

26.03.2015 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Teknik Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliği öğrencileri, İnegöl'deki mobilya işletmelerinde 16 hafta süreyle staj yapacak. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ile Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Orman Fakültesi arasında imzalanan protokol imzalanırken, yapılan protokolün üniversite sanayi iş birliği için önemli bir adım olduğu ve İnegöl mobilya sektörüne büyük katkı sağlayacağı vurgulandı.

İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl mobilya sektörünün önünü açmak adına bir dizi çalışma yaptıklarını söyledi. Mobilya sektörün vasıflı iş gücü meselesine çözün bulmak istediklerini ifade eden İTSO Başkanı Anıl, "Bu maksatla BTÜ Orman Fakültesi ile bir protokol imzaladık. Protokole göre, fakültenin Orman Endüstri Mühendisliği son sınıfında okuyan öğrenciler İnegöl'deki mobilya ve ağaç sektöründeki firmalarda staj yapacaklar" dedi.

Anıl, fakültenin son sınıf öğrencilerinin 16 hafta süreyle İnegöl'deki işletmelerde staj göreceğini ve staj süresince SSK primlerinin BTÜ tarafından ödeneceğini belirtti.

İmzalanan protokol ile İnegöl'deki mobilya firmalarının önünün açılacağını ve Orman Endüstri Mühendisliği öğrencilerinin de piyasanın şartlarını mezun olmadan öğreneceklerini söyleyen Metin Anıl, "Üniversite sanayi iş birliği konusunda bir adım daha atmış olduk" dedi.

Anıl, halen Uludağ Üniversitesi (UÜ) İnegöl İşletme Fakültesi ile de bazı ortak çalışmalar yürüttüklerini hatırlatıp, bu tarz çalışmaların üniversite ile iş dünyasını birbirine yaklaştırdığının altını çizdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Orman Endüstri Mühendisleri İnegöl'deki İşletmelerde Staj Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement