Orman Envali Kaçakçılığıyla Mücadele - Son Dakika
Yerel

Orman Envali Kaçakçılığıyla Mücadele

Orman Envali Kaçakçılığıyla Mücadele

Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, Ormanları Yangın Dışında Tehdit Eden Faktörlerin Başında Usulsüz Kesim ve Orman Envali Kaçakçılığının Geldiğini Söyledi.

21.04.2007 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, ormanları yangın dışında tehdit eden faktörlerin başında usulsüz kesim ve orman envali kaçakçılığının geldiğini söyledi.

Yıldız, yaptığı açıklamada, 2007 yılının 4 aylık periyodunda orman envali kaçakçılığında kullanılan 11 kamyon, 9 traktör, 5 diğer araç ve 4 motorsuz araca el konulduğunu kaydetti. Ormanda usulsüz kesim ve kaçak orman envali suçlarını önlemek için Orman Muhafaza ekiplerinin 24 saat kesintisiz şekilde orman kaçakçıları ile mücadele ettiğini ifade eden Yıldız, "Bu yılın başından 20 Nisan 2007 tarihine kadar orman envali kaçakçılığında kullanılmış olan çeşitli marka ve modelde toplam 29 adet araç yakalandı. Bu araçlar hakkında işlem yapılarak mahkemelere sevk edildi. Orman envali kaçakçılığında kullanılan araçlar hakkında 6831 sayılı Orman Yasasının 84. maddesine göre işlem yapılmaktadır. Mahkemelerce müsaderesine izin verilen araçlar ihaleyle satılmaktadır. Sahte plakalı, şase ve motor numaraları farklı araçların satışları mümkün olmadığı için maalesef depolarımızda çürümektedirler" dedi.

Kaçakçılık olaylarında azalma olduğunu dikkat çeken Yıldız, Sakarya il sınırları içersinde ki ormanlık alanlarda daha çok yakacak odun amaçlı yapılan kaçakçılık miktarlarında son zamanlarda bir azalma var. 2003 yılında 111 kamyon, 60 traktör, 2004 yılında 77 kamyon, 34 traktör, 2005 yılında 44 kamyon, 32 traktör, 2006 yılın ise 20 kamyon, 16 traktör yakalandı. Denetimlerin sıklaştırılmış olması neticesinde suç işleme sayısı ve miktarında her sene sevindirici bir azalma var. Halkın gelir düzeyindeki iyileşmeler, başka geçim kaynakların çoğalması ve yakacak olarak odunun yerini kömür ve doğalgazın alması orman kaçakçılığını da azaltmıştır" diye konuştu.

(İÇ)

21.04.2007 15:52 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Orman Envali Kaçakçılığıyla Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement