Orman Gençlik'te Öncelikli Hedef Ligde Kalmak - Son Dakika
Yerel

Orman Gençlik'te Öncelikli Hedef Ligde Kalmak

TKBL'ye bu sezon yükselen Ankara temsilcisi, ilk sezon için hedefini ligde kalmak olarak belirledi.

21.11.2014 11:04  Güncelleme: 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BUĞRA ERSAVAŞ - Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) takımlarından Orman Gençlik, yeni yükseldiği ligde kalıcı olmayı hedefliyor.

Orman Gençlik Başantrenörü Murat Alkaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde ilk sezonlarını geçirdiklerini belirterek, "Sakatlıklar ve hastalıklar nedeniyle henüz istediğimiz seviyede değiliz. Yeni kurulan bir takımız ve ligi olabildiği kadar üst sıralarda bitirmek istiyoruz. Bu sezon için öncelikli hedefimiz ligde kalmak ve ligin kalıcı takımlarından birisi olabilmek" dedi.

Dördüncü haftası geride kalan ligde tek galibiyetleri olduğunu vurgulayan Alkaş, "Henüz istediğimiz seviyede değiliz. Daha fazla galibiyet almak isterdik ama sakatlıklar ve hastalıklar nedeniyle bazı oyuncularımızdan beklediğimiz verimi alamadık. Yeni yeni toparlanıyoruz ve tam kadro halinde çalışmaya başladık. Sahamızda çok iyi oynadığımız İstanbul Üniversitesi BGD maçını kaybetmek bizi oldukça üzdü. Deplasmanda kazandığımız Osmaniye Gençlik maçı ise takımın öz güvenini yükseltti ve moral kazandırdı. Bu hafta sahamızda ligin en kaliteli takımlarından Fenerbahçe'yi konuk edeceğiz. Her maça olduğu gibi Fenerbahçe karşısına da galibiyet için çıkacağız" diye konuştu.

"Karakterli oyunculardan kurulu bir takımız"

Murat Alkaş, sene başında takıma kazandırmak istedikleri oyuncuların hemen hemen hepsini transfer ettiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok karakterli ve iyi çalışan oyunculara sahibim. Sezon öncesinde 5 numara pozisyonu için anlaştığımız oyuncunun sakatlanması, sonrasında bu pozisyon için oyuncu bulamamamız bize biraz sıkıntı yarattı. Kupa maçına az bir zaman kala Braxton ile anlaştık. Braxton, geçen senenin mayıs ayından beri maç oynamadı. Zamana ihtiyacı var ama takıma uyum sağlamaya başladı. Tam takım yaptığımız antrenmanlar sonunda basketbolumuz da, düzenimiz de daha çok oturuyor. İlerleyen dönemde çok daha fazla galibiyet alacağımıza inanıyorum."

"Her takım her takımı yenebilecek güçte"

Alkaş, Türkiye'de çok kaliteli yabancı oyuncuların forma giydiğini belirterek, son zamanların en sert ve kaliteli liginin oynandığını söyledi.

Şampiyonluk yarışının sürekli Fenerbahçe ve Galatasaray Odeabank arasında geçtiğine dikkati çeken Alkaş, "Şampiyonluk bu sezon da yine bu iki güçlü takım arasından birinin olacaktır ama araya sürpriz bir takım da girebilir. Bu sezon herkes herkesi yenebilecek güçte. Şu takım şampiyon olur veya şu takımlar düşer diyebilmek kolay değil. Bizi çok keyifli ve sert bir lig bekliyor" ifadesini kullandı.

"Dabovic çok iyi bir profesyonel"

Murat Alkaş, kadrolarında yer alan Sırbistan Milli Takımı'nın en önemli oyuncularından Ana Dabovic'e ilişkin "Dabovic, gerçekten çok iyi bir oyuncu. Bunun yanı sıra çok iyi bir profesyonel. Geçen sene Rusya'da şampiyonluk yaşadı. Dabovic'in adı önümüze geldiği zaman hiç düşünmeden transfer etmek istedik. Takımımıza çok katkı sağlıyor. Bu kadar kariyerli olmasına karşın bir genç oyuncu gibi çalışıyor. Salona antrenmandan yarım saat önce geliyor, ısınma hareketleri yapıyor ve kendisini çalışmaya hazırlıyor. Saha içinde de saha dışında da kendisinden oldukça memnunuz" değerlendirmesinde bulundu.

"Ankara basketbolu kan kaybında"

Alkaş, TKBL'de Ankara'dan sadece kendilerinin mücadele ettiğini hatırlatarak, "Ankara basketbolu eski günlerine dönmek istiyorsa, 1. ligde daha çok takımla temsil edilmeli. Aynı zamanda da ikinci ligdeki takımlara yatırım yapılmalı. 1. ligde ne kadar çok takımla temsil edilirseniz, Ankara'nın basketboldaki eski günlerine dönmesi o kadar kolay olacaktır" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman Gençlik'te Öncelikli Hedef Ligde Kalmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement