Orman Haftası'da Minik Öğrencilerden Fidanlığa Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Orman Haftası'da Minik Öğrencilerden Fidanlığa Ziyaret

Orman Haftası\'da Minik Öğrencilerden Fidanlığa Ziyaret

Türkiye'de her yıl 21 - 26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası kapsamında, Aliağa'daki Anaokulu öğrencileri, Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren bitki ve fidan serasını ziyaret etti.

27.03.2015 08:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğretmenlerinin eşliğinde serayı gezen miniklere, Aliağa Belediyesi Ziraat Mühendisi Erkan Gökçe, bitkilerin ve ağaçların doğaya olan faydaları hakkında bilgi verdi.

Minik misafirlerine serayı gezdiren Gökçe, miniklerin yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, kendisini minik öğrencilerle bir araya getiren öğretmenlere teşekkür etti. Ziyaret sonunda minik öğrencilere Aliağa Belediyesi adına süs bitkisi türü olan çuha çiçeği armağan eden Aliağa Belediyesi Ziraat Mühendisi Erkan Gökçe, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Her yıl Mart ayı içerisinde Orman Haftası kapsamında okullardan ve kreşlerden gelen öğrenciler sera ve fidanlığımızı ziyaret ediyor. Seramızı ziyaret eden öğrencilerimize burada yetiştirdiğimiz bitkiler hakkında, bitkilerin çevreye olan faydaları hakkında bilgiler verdik. Onlara bitki ve doğa sevgisini aşılamaya çalıştık. Öğrencilerimizin konu hakkındaki sorularını yanıtladık. Bilmeleri gerekenleri onlara aktardık. Ziyaretin sonunda da Belediye Başkanımızın öğrencilerimize armağan ettiği çuha çiçeklerini kendilerine sunduk"

Ağaç sevgisini aşılamak ve doğayı sevdirmek amacı ile Aliağa Belediyesi sera ve fidanlığını ziyaret ettiklerini belirten Anaokulu öğretmeni Tüveyç Gökçe de, "Bu yaştaki öğrencilere ağaç sevgisini şimdiden veriyor olmanın çok önemli bir husus olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimiz burada bitkiler ve bitkilerin doğaya olan faydaları hakkında önemli bilgiler edindiler. Bu kapsamda bize kapılarını açan Aliağa Belediyesine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Orman Haftası'da Minik Öğrencilerden Fidanlığa Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement