Orman İşçileri ve Ailelerine 48 Saat Sonra Ulaşıldı - Son Dakika
Güncel

Orman İşçileri ve Ailelerine 48 Saat Sonra Ulaşıldı

Orman İşçileri ve Ailelerine 48 Saat Sonra Ulaşıldı

Biga'da yolları kapanan Ilıcabaşı ve Okçular köylerinde mangal kömürü üretim sahasında çalışan işçiler ve çadırda yaşayan ailelerine 48 saat sonra ulaşılabildi.

01.01.2015 22:43  Güncelleme: 09:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

çanakkale'nin Biga İlçesi'nde, kar nedeniyle yolları kapanan Ilıcabaşı ve Okçular köylerinde mangal kömürü üretim sahasında çalışan işçiler ve çadırda yaşayan ailelerine 48 saat sonra ulaşılabildi. Sağlık durumları iyi olan 53 kişi ilçe merkezinde bir otele yerleştirildi.

Çanakkale'de 2 gündür etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu kapanan Ilıcabaşı ve Okçular köyündeki mangal kömürü üretim sahasında çalışan işçiler ve çadırda yaşayan ailelerine ulaşılamadı. Kaymakamlık, işçilerin bulundukları yerden çıkamadığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. İş makineleri ile bölgeye ulaşılmaya çalışıldı. Ancak aralıksız yağan tipi ulaşımı aksattı. Kar yağışının etkisini azaltmasıyla bugün akşam saatlerinde köylere ulaşım sağlandı ve işçiler ile ailelerine ulaşıldı. Sağlık durumları iyi olan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 53 kişi otobüsle ilçe merkezine getirilerek bir otele yerleştirildi.

Doğu illerinden bölgeye çalışmaya gelen işçilerden sorumlu Eşref Çaplık, "Biz buranın mevsimini bilmediğimiz için, 2 santimetre naylonun altında yaşıyoruz. Kaymakam, jandarma komutanı ve ekiplerimizden Allah razı olsun, bizlere çok yardım ettiler" dedi.

Biga Özel İdare İlçe Müdürü Hasan Kaya, işçilerin otele yerleştirilmesinin ardından Biga Kaymakamı Fatih Genel'i telefonla arayarak bilgi verdi. Kaymakam Genel, "Biga'da ilk defa böyle şey oluyor. Allah'a şükürler olsun ki kayıp yok. Herkesin sağlığı yerinde. Yardımda bulunan bütün ekiplerimize çok teşekkür ederiz. Biga'da böyle bir afet daha önce görülmedi. Çok şükür ki bütün ekiplerimizle işçilerimizi kurtardık" diye konuştu. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Orman İşçileri ve Ailelerine 48 Saat Sonra Ulaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement