Orman Köşklerine Mesir Macunu Yapımında Kullanılan Bitki İsimleri Verildi - Son Dakika
Yerel

Orman Köşklerine Mesir Macunu Yapımında Kullanılan Bitki İsimleri Verildi

Orman Köşklerine Mesir Macunu Yapımında Kullanılan Bitki İsimleri Verildi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatıyla Spil Dağı Milli Parkı’nda bulunan 42 adet orman köşküne Mesir Macunu yapımında kullanılan 39 adet bitki türünün isimleri verildi.

09.07.2015 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatıyla Spil Dağı Milli Parkı'nda bulunan 42 adet orman köşküne Mesir Macunu yapımında kullanılan 39 adet bitki türünün isimleri verildi. Diğer 3 orman köşküne de Mesir, Şehzadeler ve Sultan Orman Köşkü isimleri yazılarak kapılarına monte edildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Vekili Nurettin Taş isim yazma çalışmalarının tamamlandığı yönünde bilgi verdi.

Şehzadeler şehri Manisa'nın turizmine büyük katkı sağlayacağı ifade edilen Spil Dağı Milli Parkı'nda inşa edilen Orman Köşklerine Mesir Macunu yapımında kullanılan bitki isimleri ile tarihi özelliğine uygun isimler verilmesi büyük bir memnuniyet yarattı.

SPİL DAĞI MİLLİ PARKI

Manisa ili sınırları içindeki bin 200 rakımlı Spil Dağı 1966 yılında ilan edilmiştir. Yüz ölçümü 6 bin 867 hektardır. Karstik yapıda olan Spil Dağı kanyonlara, mağaralara, dolinlere sahiptir. Kızılçam, karaçam, akça ağaç, karaağaç, ardıç, meşe gibi ağaç türleri ile maki florası elemanları milli parkın odunsu bitki türlerini temsil ederler. Otsu bitkilerden 20 kadarı endemiktir. Ünlü Manisa lalesi de milli parkta doğal olarak yetişmektedir. Milli parkta karaca, yaban keçisi, tilki, porsuk, sansar, sincap gibi memeli hayvanlarla; ötücü ve yırtıcı kuşlar ve sürüngenler yaşamaktadır. Serbestçe dolaşan yılkı atları da Spil'e ayrı bir güzellik katmaktadır. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Orman Köşklerine Mesir Macunu Yapımında Kullanılan Bitki İsimleri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement