Orman Köylüsüne Kredi Desteği - Son Dakika
Güncel

Orman Köylüsüne Kredi Desteği

Orman Genel Müdürlüğü, 2013 yılında orman köylüsü 21 bin aileye ve 17 kooperatife toplam 138 milyon lira destek sağladı Orman köylüsüne ferdi kredilerde en çok güneş enerjisi, dam örtüsü, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu ve fenni arıcılık konularında kredi desteği sağladı Karadeniz, en fazla kredi desteği alan bölge oldu.

05.03.2014 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AHMET BAYRAM - Orman ve Su İşleri Bakanlığı, orman köylüsünün sosyal ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak amacıyla yürütülen projeler kapsamında geçen yıl 21 bin aile ve 17 tarımsal kalkınma kooperatifine 138 milyon 769 bin lira kredi desteği sağladı.

AA muhabirinin Orman Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, toplam 21 bin 87 aileye 133 milyon 568 bin lira ve 17 kooperatife 5 milyon 201 bin lira kredi desteği verildi. Geçen yıl aynı amaçla orman köylüsü ve kooperatifi 64 milyon 496 bin lira dolayında destekleyen Orman Genel Müdürlüğü, 2013 yılında bu rakamı iki katına çıkararak, toplamda 138 milyon 769 bin lira katkı sağladı.

Destekler kapsamında tarımsal kalkınma kooperatiflerine 14 iş makinesi, 2 süt toplama ve işleme projesi ile dikili ağaç satış projesi için kredi verildi. Orman köylüsüne ferdi kredilerde en çok güneş enerjisi, dam örtüsü, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu ve fenni arıcılık konularında kredi desteği sağlandı. Karadeniz, en fazla kredi alan bölge oldu.

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orman köylülerine ve bu köylerde kurulu tarımsal kalkınma kooperatiflerine desteklerinin gelecek yıllarda daha da artacağını söyledi.

Söz konusu krediler kapsamında 2013 yılında Manisa ve İzmir illerinde orman köylülerine 4 milyon 810 bin lira destek veren İzmir'in Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ise Manisa ve İzmir'de 823 aileyi desteklediklerini ifade etti.

Bu illerde 610 aileye güneş enerjisi, 105 aileye süt sığırcılığı, 98 aileye süt koyunculuğu ve 10 aileye fenni arıcılık projeleri için destek verdiklerini hatırlatan Aydın, "Biz orman teşkilatı olarak orman köylüsünün ne arkasındayız ne önündeyiz. Hep yanındayız. Bir asırdan fazla bir zaman diliminde orman köylüsü ile kader birliği, güç birliği ve iş birliği yapıyoruz" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman Köylüsüne Kredi Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement