Orman Mühendisi Adayları Fıstık Çamını İnceledi - Son Dakika
Yerel

Orman Mühendisi Adayları Fıstık Çamını İnceledi

Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, çam fıstığının yetiştiği fıstık çamının incelenmesi için gerçekleştirdikleri teknik gezi kapsamında Muğla'nın Yatağan ilçesine geldi.

17.05.2014 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, kilogram fiyatı tezgahlarda 200 TL'yi bulan çam fıstığının yetiştiği fıstık çamının incelenmesi için gerçekleştirdikleri teknik gezi kapsamında Muğla'nın Yatağan ilçesine geldi.

Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Miraç Aydın, 7 öğretim üyesi ve üçü Erasmus programı kapsamında Türkiye'ye gelen Polonyalı öğrenciyle birlikte 29 orman mühendisliği bölümü öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirilen teknik gezi, Türkiye'de Orman Yönetim Konseyi (FSC) standartlarına uygun tek orman bölge müdürlüğü olan Muğla Orman Bölge Müdürlüğünün sorumluluk sahasına düzenlendi.

Türkiye'nin değişik bölgelerindeki ormancılık faaliyetlerinin yerinde incelenmesi, orman bitki ve ağaçlarıyla ilgili çalışmaların incelenmesi ve orman sahalarında yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler almak amacıyla gerçekleştirilen teknik gezide, Yatağan'daki çam balı üretimi, maden sahalarındaki rehabilite(iyileştirme) çalışmaları, fıstık çamının doğal yayılışı ve orman yangınları ile mücadele konularında incelemelerde bulunuldu.

Heyet, Yatağan'a gelerek Orman İşletme Müdürü Bekir Doğan Demir'i ziyaret etti ve kendisinden ilçe hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ardından Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü Turgut İşletme Şefi Fatih Özcan eşliğinde, Türkiye'deki çam fıstığı üretiminin büyük bölümünün karşılandığı Yatağan'ın Katrancı Mahallesine hareket eden heyet buradaki fıstık çamlarının doğal yayılışlarını inceledi.

Türkiye'nin ilk FSC Tetkikçisi Kastamonu Üniversitesi Orman Mühendisliği Bölümü Silvikültür Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Sıvacıoğlu, FSC standartlarının Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasına neler kazandırdığı yönünde incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nün destekleriyle gerçekleştirilen gezinin bir hafta süreceğini belirten Sıvacıoğlu, Fethiye, Köyceğiz, Dalaman, Marmaris, Menteşe, Yatağan, Milas, Bodrum ve son olarak Seydikemer ilçelerine geziler düzenleyeceklerini belirtti. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman Mühendisi Adayları Fıstık Çamını İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement